Dün akşam alınan karar gündeme bomba gibi düştü! Oğuzhan Asiltürk'ün vefatının ardından Saadet Partisi'nde neler oluyor

Dün akşam alınan karar gündeme bomba gibi düştü! Oğuzhan Asiltürk'ün vefatının ardından Saadet Partisi'nde neler oluyor
Oğuzhan Asiltürk’ün vefatının ardından Saadet Partisi’nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Saadet Partisi’nin resmi hesaplarından dün akşam partinin genel başkanı olan Temel Karamollaoğlu’nun Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’na seçildiği duyuruldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, partide yaşanan son gelişmeleri Yeniçağ’dan Ümit Karadağ’a anlattı.

Saadet Partisi’nin Yüksek İstişare Kurulu kaç kişiden oluşuyor, Oğuzhan Bey’in vefatının ardından işleyiş nasıl olacak?

Partimizin Yüksek İstişare Kurulu üyesi toplam 11 kişidir. Oğuzhan Asiltürk Bey ile birlikte 11 kişiydi, Oğuzhan Bey’in vefatının ardından 10’a düştü. Diğer 9 ismin tamamının oy birliğiyle Temel Bey, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı seçildi. Yaklaşık 2 ay önce kurulu 6 kişi ilave edilmişti. Şu an kurul 10 kişi ile devam ediyor.

Temel Bey dışında aday çıktı mı peki?

Hayır.

Karamollaoğlu’nun başkanlık için bir isteği var mıydı?

Temel Bey’in Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı için bir talebi olmadı, üyelerin ısrarı sonucunda seçildi. Temel Bey’in o makama en layık kişi olduğu 9 kişi tarafından bildirildi kendisine.

Son dönemde Oğuzhan Asiltürk ile Temel Karamollaoğlu’nun karşı karşı gelmesi, fikir ayrılıkları yaşanması nedeniyle mi böyle bir karar alındı?

Fikir farklılıkları zaman zaman oluşuyordu ama son tahlilde alınan karara kimsenin itiraz etmediği bir noktada bizim işlerimiz yürüyor. Herhangi bir problemi çözmeye yönelik adım değil. Alınan bu karar tamamen Temel Bey’in Oğuzhan Asiltürk Bey gibi 1969’dan beri hareketin önemli mihenk taşlarından birisi olmasındandır.

İlgili Haberler