Dünya Kupası bileti alan Sırp futbolcular verilen primi hasta çocuklara bağışladı. Bizimkiler Fransa'da 'Sana çok verildi bana az verildi' kavgasındaydı

Dünya Kupası bileti alan Sırp futbolcular verilen primi hasta çocuklara bağışladı. Bizimkiler Fransa'da 'Sana çok verildi bana az verildi' kavgasındaydı
Grubunun final maçında son dakika golüyle Portekiz’i yenerek Dünya Kupası biletini alan Sırbistan Milli Takımı’nın futbolcuları Cumhurbaşkanı Vucic’in talimatıyla Federasyonun hesabına yatırılan 1 milyon euroluk primin tamamını hasta çocukların tedavisinde kullanma kararı aldı.

Bizimkiler Fransa'da 'Sana çok verildi bana az verildi' kavgasındaydı. 24 futbolcuya 1 milyon, bizimkilere adam başı 500 bin eur

Portekiz, A Grubu’nun final maçında 1-0 öne geçmesine karşın Sırbistan''a 2-1 mağlup oldu ve liderliği kaybetmişti. Konuk ekip, bu galibiyetle birlikte Dünya Kupası''na katılma hakkı kazandı. Portekiz, 2. dakikada Renato Sanches ile öne geçerken yanıt 33''te Dusan Tadic''ten gelmişti. Son sözü ise 90''da Mitrovic söyledi. Sırbistan, 20 puanla Portekiz''i geçerek grubunu ilk sırada tamamlayan taraf olmuştu.

Sporx’in Sırp basına dayandırdığı habere göre, Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Alexandar Vucic maçtan önce takımın Dünya Kupası’na katılması halinde 1 milyon euro prim dağıtılacağını açıklamıştı. Sırbistan’ın Dünya Kupası biletini almasının ardından Vucic’in talimatıyla maçtan sonra vaad ettiği üzere Sırbistan Futbol Federasyon’un hesabına futbolculara dağıtılması için 1 milyon euro ödeme yapıldı.

ÜLKEDE GENİŞ YER BULDU

Prim olarak dağıtılan bu parayı futbolcular bağışlama kararı aldı. Futbolcular 1 milyon euroluk primin tamamını hasta çocukların yararına çalışmalar yürüten bir fona aktarma kararı almaları ülke basınında geniş yer buldu.

Sırbistan basını futbolcuların bu kararını “övgüye değer bir hareket” olarak değerlendirdi. Bağış yapılacak fonun adı ise henüz netlik kazanmadı.

USTA GAZETECİDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Sırbistanlı futbolcuların aldığı bu kararın ardından usta gazeteci İsmail Er’den sosyal medya yaptığı dikkat çeken bir paylaşım geldi.

A Milli Futbol Takımı’nda daha önce yaşanan prim tartışmalarına atıfta bulunan Er, ilgili haberle birlikte yaptığı paylaşımında, “Vicdan sahibi ile cüzdan sahibi teknik adam ve futbolcuları ayırmak gerek! Terim, Güneş, Avcı hem primleri, hemde üstüne tazminat aldılar! Eğitim, şehit vs vakıflara bağışlasalardı, diyecektim. İnsan kalmak ayrı mesele yeğen!” ifadelerini kullandı.

A MİLLİ TAKIMDA KRİZE NEDEN OLMUŞTU

İzlanda''yı yendiğimiz maç sonrası EURO 2016''ya katılabilmiştik. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, futbolculara verilecek prim miktarını 500 bin Euro olarak açıklamıştı. Prim sistemi İlk 11''de oynayanlara %100, sonradan oyuna girenlere %60, yedek bekleyenlere ise %40 olarak belirlenmişti.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’daki ‘prim krizi’ günlerce konuşulmuş, futbolculara verilen paralar sporseverlerin tepkisini çekmiş ve yine bu olay Ay-Yıldızlılar’ın hocasını Fatih Terim ve en iyi oyuncusu Arda Turan''ı karşı karşıya getirmişti.

 

İlgili Haberler