Dünya Sağlık Örgütü’nden sevindiren haber. Herkes bu haberi bekliyordu

Dünya Sağlık Örgütü’nden sevindiren haber. Herkes bu haberi bekliyordu
Dünya Sağlık Örgütü son iki haftada korona virüs vaka ve sayılarında düşüş yaşandığını açıkladı. DSÖ ayrıca tedbirlerin kaldırılmasında aceleci davranılmaması gerektiğini de belirtti.

Dünyada küresel çapta yaşanan korona virüs pandemisinde umut verici gelişmeler yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü''nün (DSÖ) korona virüs ile ilgili son raporuna göre bu hafta yüzde 16''lık düşüşle 26 binin üzerinde can kaybı yaşandı.

VAKA VE ÖLÜMLERDE DÜŞÜŞ VAR

Birleşmiş Milletler''in bünyesinde görev yapan örgüt, dünyanın bütün bölgelerinde vaka sayısında azalma görüldüğünü bildirdi.

Ancak birçok ülkenin yaygın korona virüs testini durdurduğuna ve bunun birçok vakanın fark edilmeden bulaştırmaya devam etmesi anlamına geleceğine dikkat çeken DSÖ, sayıların belirsizlik taşıdığına dair uyarıda bulundu.

DSÖ ayrıca, Omicron’un alt varyantları olan BA.1 ile ilk defa ocak ayında İngiltere''de tespit edilen BA.2''yi yakından takip ettiklerinin de altını çizdi. DSÖ yeniden birleşen Omicron’un önceki mutasyonlara göre yüzde 10 daha bulaşıcı olabileceğini, ancak bunun için daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler