Dünya Sağlık Örgütü'nden difteri uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü'nden difteri uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü, difteri hastalığının iklimsel veya bölgenin yapısına bağlı olarak Yemen'de görülmeye devam ettiğini bildirdi.

Bir dönemin korkulu rüyası difterinin Yemen'den etkisini göstermeye devam ettiği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yemen Ofisinin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Yemen'in birçok bölgesinde difterinin hâlâ endemik olmaya devam ettiği belirtilerek, hastalığın aşı yoluyla önlenebileceği ifade edildi.

Örgütün, hastaların klinik bakımları dahil olmak üzere hastalığı yenmek için sağlık makamlarına destek vermeyi sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, bu desteğin devam etmesi için daha fazla mali katkıya ihtiyaç olduğu vurgulandı.

2019 YILINDA 257 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 

DSÖ, 2019 yılı sonunda Yemen'de 26 ayda difteri kaynaklı 4 bin 500 şüpheli vaka ve 257 ölüm kaydedildiğini duyurmuştu. Son dönemlere ilişkin yeni veriler bulunmuyor.

Uzun süredir devam eden çatışmalar sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne olan Yemen'de temiz suya erişimin kısıtlı olması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksikliklerin yanı sıra sağlık hizmetlerinin yetersizliği gibi nedenler salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor.