Dünya Sağlık Örgütü'nden endişe veren uyarı. İçerisinde Türkiye de var

Dünya Sağlık Örgütü'nden endişe veren uyarı. İçerisinde Türkiye de var
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Türkiye'nin de içinde yer aldığı Kuzey Yarımküre ilgili endişe veren bir açıklama yaptı. Ghebreyesus, hızla artan korona virüs vakalarından ötürü yoğun bakımlardaki doluluğa karşı "Nakiller endişe verici şekilde arttı." diye konuştu.

Deutsche Welle'de yar alan habere göre, sonbaharın gelişiyle etkisini arttırmaya başlayan korona virüs ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus'tan endişe veren bir uyarı geldi. Örgütün başkanı Ghebreyesus, artan yoğun bakım nakillerine dikkat çekti.

"KUZEY YARIMKÜRE ALARM VERİYOR"

Ghebreyesus, Cenevre'de yaptığı açıklamada "Kuzey Yarımküre'deki birçok ülkede vakaların ve hastanaye nakillerin endişe verici şekilde arttığını görüyoruz" dedi.

ŞUANA DEK 1 MİLYON KİŞİ ÖLDÜ

Ghebreyesus, bazı bölgelerde hastanelerin yoğun bakım servislerinin hızlı şekilde dolduğuna dikkat çekerek bu ülkelere uyarıda bulundu. Pandeminin başından bu yana dünya genelinde 40 milyondan fazla kişi korona virüs enfeksiyonuna yakalandı. 1 milyondan fazla kişi de korona virüsün yol açtığı COVID-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

"PANDEMİ YORGUNLUĞU VAR"

DSÖ Başkanı, birçok kişinin "pandemi yorgunluğu" hissetmesini anlayışla karşıladığını belirterek, evden çalışmanın ve arkadaşlarla aileden uzak olmanın fiziksel ve psikolojik yükünün ağır olduğunu belirtti. DSÖ Başkanı herkesi tüm bu zorluklara rağmen vazgeçmemeye ve olası kapanmaları engellemek için önlemlere uymaya çağırdı.