Dünya Sağlık Örgütü’nden İran için yeni karar

Dünya Sağlık Örgütü’nden İran için yeni karar
DSÖ, son zamanlarda görülen corona virüs vakalarının İran ile bağlantılı olmasının ardından İran’a uzmanlardan oluşan bir ekip gönderdiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs salgını için yeni bir karar aldı. DSÖ, corona virüs vakalarının İran ile bağlantılı olmasının tespit edilmesinin ardından corona virüs salgınına önlem almak adına İran’ın başkenti Tahran’a uzman bir ekip gönderdi.

"REHBERLİK EDECEK"

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, Tahran’a yollanan sağlık uzmanlarından oluşan ekibin, İranlı yetkililerle ortak çalışacağı belirtildi. DSÖ ayrıca uzman ekibin, bazı sağlık kuruluşları ve laboratuvarları ziyaret ederek İranlı yetkililere rehberlik edeceğini kaydetti.

DSÖ ayrıca, teknik ekip üyelerini taşıyan uçakta, 15 binden fazla sağlık çalışanını desteklemek için tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman ile yaklaşık 100 bin kişiyi test etmek için yeterli laboratuvar kiti bulunduğu bilgisini paylaştı.

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi ise son olarak, İran genelinde yeni tip corona virüs nedeniyle 12 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıklamıştı.