Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin oğlundan protestolar hakkında flaş açıklama

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin oğlundan protestolar hakkında flaş açıklama
Efsanevi boksör ve insan hakları savunucusu Muhammed Ali'nin oğlu Muhammed Ali Junior, George Floyd cinayeti sonrası başlayan protesto gösterilerine tepki gösterdi. Oğul Ali, "Babam sağ olsaydı protestocuların karşısında olurdu," dedi...

Muhammed Ali'nin oğlu Muhammed Ali Junior'dan babasının mirasına taban tabana zıt açıklamalar geldi.  ABD'de siyah vatandaş George Floyd'un beyaz bir polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesi sonrasında günlerdir süren ırkçılık karşıtı eylemleri New York Post gazetesine yorumlayan Muhammed Ali Junior, babası sağ olsaydı eylemleri ve eylemcileri tasvip etmeyeceğini savundu.  Cinayetin ardından başlatılan Black Lives Matter (Siyah Hayatlar Değerlidir) hareketini ırkçılık ile suçlayan oğul Ali, şunları söyledi: 

Babam, sağ olsaydı Siyah Hayatlar Değerlidir protestocularından nefret ederdi. Protestoların şiddet olaylarına ve yağmaya dönüşmesinden rahatsız olurdu. Hayatta olsaydı onlar için 'Şeytandan başka bir şey değiller' derdi. Babam 'Tüm hayatlar değerlidir' demişti. Yaşananları kabul edeceğini sanmıyorum. Sadece siyah hayatlar değil, beyaz hayatlar, Çinli hayatlar, tüm hayatlar değerlidir. O asla kimseyi ayırmadı. Kim olursa olsun öldürmek yanlıştır." 

"POLİS İŞİNİ YAPIYORDU"

"Bu hareket, tüm siyahları herkesle karşı karşıya getiriyor," diyen Muhammed Ali Junior, polis şiddeti konusunda da sıradışı ifadeler kullandı: "Polis uyanıp 'Bugün birini öldüreceğim' diye düşünmüyor. Sadece tek parça halinde eve, ailelerine geri dönmeye çalışıyorlar. Polis memurunun o kişiyi öldürmesi yanlıştı ancak insanlar gösterilenden daha fazla görüntü olduğunu fark etmiyor. O kişi gözaltına direndi, memur işini yapıyordu fakat yanlış taktiği kullandı."