Dünyaca ünlü CES fuarına büyük şok! Dev markalar kararını verdi

Dünyaca ünlü CES fuarına büyük şok! Dev markalar kararını verdi
ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas kentinin ev sahipliği yaptığı Consumer Electronics Show (CES) fuarı bu yıl Omicron varyantına takıldı. Birçok şirket etkinliğe katılmama kararı aldı.

Afrika''dan geldiği bilinen Omicron varyantı dünyada tehlike yaratmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen Omicron varyantı, pek çok ülkeyi sardı.

ÜNLÜ MARKALAR GİTMEYECEK

Söz konusu durum, bazı etkinlik ve aktivitelerin önüne engel olarak çıkıyor. Her yıl Ocak ayında ABD''de gerçekleşen bilim ve teknoloji fuarı CES''e bu yıl birçok şirket Omicron varyantı nedeniyle katılamayacaklarını duyurdu.

Aralarında Amazon, Meta, Twitter ve Pinterest’in de olduğu çok sayıda şirket Omicron varyantı sebebiyle bu etkinliğe ekip yollamayacak.

"EKİP GÖNDERMEYECEĞİZ"

Amazon’un akıllı ev makası Ring’in sözcüsü Reuters haber ajansına bir açıklama yaparak, “Gelecek ay yapılacak CES’e Omicron varyantındaki belirsizlik ve ani durum değişmesi sebebiyle ekip göndermeyeceğiz” diye konuştu.

Amazon ve alt şirketi Ring’in de fuarda yüz yüze görüşmelere karşı olduğu da belirtildi. Etkinliğin ana sponsorlarından olan T-Mobile ise CES’teki etkinliklerini azaltma kararı alırken şirket CEO''su da konuşmasını iptal etti.

ONLINE TAKİP YAPILACAK

Aşı, maske zorunluluğunun olduğu ve 5-8 Ocak’ta gerçekleşecek etkinlikle ilgili Twitter da katılımcı sayısını azaltırken hem Twitter hem de Facebook’un etkinliği internet üzerinden takip etme planları yaptığı da belirtildi.

Öte yandan Qualcomm, Sony, Alphabet’in bünyesindeki Google ve Waymo, etkinliğe katılacaklarını açıkladı.

İlgili Haberler