Herkes onu dünyaca ünlü sanatçı biliyordu. CIA ajanı çıktı

Herkes onu dünyaca ünlü sanatçı biliyordu. CIA ajanı çıktı
ABD’nin yurt dışı operasyonlarında kullandığı isimlerden birinin yıllarca dünyanın her yerinde caz müzisyenliği yapan Louis Armstrong olduğu ortaya atıldı.

Dünyaca ünlü caz müzisyeni Louis Armstrong’un ABD’nin stratejik kurumu olan CIA tarafından görevlendirildiği iddia edildi.

"Beyaz Kötülük" adlı kitabın yazarı Susan Williams’ın kitabına yer alan bu sansasyonel iddiaya göre  ABD’nin Louis Armstrong’u Afrika’daki halkla ilişkiler çalışmalarında görevlendirildiği sıralarda aslında CIA’nin emrinde çalıştığı açıklandı.

"CIA''IN TRUVA ATIYDI"
Louis Armstrong’un Birleşik Devletler federal hükûmetinin sivil bir dış istihbarat servisi olan ve resmî olarak dünyanın dört bir yanındaki ulusal güvenlik bilgilerini, öncelikle insan istihbaratını kullanarak toplamak, işlemek ve analiz etmekle görevlendirilen CIA için çalıştığını iddia eden Susan Williams kitabında “"Armstrong CIA için aslında bir Truva Atı’ydı. Bu gerçekten çok üzücü. Armstrong doğru veya yanlış gördüklerine tamamen aykırı bir şekilde bir çıkara hizmet etmek üzere kullanıldı. Bilseydi, dehşete düşerdi" diye yazdı.

Willams''ın Beyaz Kötülük"  kitabında  Armstrong  için yazılanlar sadece bu kadar değildi.

Kiraba göre Armstrong ''a1960 yılının kasım ayında Kongo’da eşi ve bir ABD’li diplomatla birlikte katıldığı yemekte ev sahibinin siyasi ataşe olarak tanıtıldığı ancak aslında bu kişinin CIA''nin Kongo şefi Larry Devlin olduğu belirtildi. Yemekteki diğer ABD’li istihbarat yetkililerinin, Afrika ülkesi Kongo’da Armstrong’un turnesini, o dönem ülkeden yeni ayrılan, stratejik olarak çok önemli ve oldukça zengin Katanga eyaletine erişim sağlamak için kullandığı da ortaya atıldı

İlgili Haberler