Dünyaca ünlü turizm devi iflas etti. Ne yaptıysa olmadı

Dünyaca ünlü turizm devi iflas etti. Ne yaptıysa olmadı
İflas haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Rusya, Ukrayna ve Baltık ülkeleri gibi doğu Avrupa turlarında uzmanlaşan Almanya-Hamburg merkezli tur operatörü Schnieder Reisen iflas başvurusunda bulundu.

Yeniakit'in haberine göre, dünya genelindeki ekonomik kriz dev şirketlerin iflas etmesine sebep oluyor. Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün çoğalıyor.

Ukrayna-Rusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu. Son iflas haberi ise önemli turizm şirketinden geldi.

Rusya, Ukrayna ve Baltık ülkeleri gibi doğu Avrupa turlarında uzmanlaşan Almanya-Hamburg merkezli tur operatörü Schnieder Reisen iflas başvurusunda bulundu.

Şirketin geçici iflas yöneticisi, Reimer hukuk firmasından Hendrik Gittermann, şirketin ticari faaliyetlerinin devam edeceğini ve çalışanların maaşlarının iflas parasından karşılanacağını açıkladı.

Schnieder Reisen yetkilisi, şirketin mevcut jeopolitik durum ve Rusya-Ukrayna savaşından dolayı iflasa sürüklendiğini açıkladı. İflas yöneticisi Gittermann ise ileri tarihli rezervasyonu olan misafirlerin seyahatlerini gerçekleştireceğini ve herhangi mali kayıp yaşamayacağını bildirdi.

turizm-devi-ne-yaptiysa-olmadi-iflas-kararini-duyurdu-06718c.jpg

turizm-devi-ne-yaptiysa-olmadi-iflas-kararini-duyurdu-6710b3.jpeg

turizm-devi-ne-yaptiysa-olmadi-iflas-kararini-duyurdu-a24abe.jpg

İlgili Haberler