Rusların Bucha'da yaptığı katliama Türkiye'de tek bir sanatçıdan itiraz geldi

Rusların Bucha'da yaptığı katliama Türkiye'de tek bir sanatçıdan itiraz geldi
Oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar, Rusya’nın Ukrayna’da gerçekleştirdiği sivil katliamına tepki gösterdi.

Kiev’e yakın Bucha şehri başta Ukrayna’da Rus işgaline uğrayan birçok bölgeden sivillerin elleri arkadan bağlı bir şekilde katledildiğine dair görüntüler ortaya çıktı.

Şahan Gökbakar, Twitter hesabından Ukrayna Bucha’da yaşanan katliama tepki gösterirken, “Avrupa medeniyetinin dibinde sokak ortasında öldürülen masum insanlar ve tüm dünyanın bunu seyredişi!” ifadelerini kullandı.

Gökbakar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bucha başta olmak üzere Ukrayna''da yaşanan herşey insanlığın ne sefil durumda olduğunun açık ve net göstergesidir. Avrupa medeniyetinin dibinde sokak ortasında öldürülen masum insanlar ve tüm dünyanın bunu seyredişi! Akıl almaz bir karanlık...”

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgali devam ederken bütün dünya Bucha’dan gelen korkunç görüntüler ve iddiaları konuşuyor. Kiev yakınlarındaki Bucha’dan Rus askerlerinin çekilmesi kabus gibi görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Rus askerlerinin ayrılmasının ardından Bucha sokaklarında cesetler saçılırken, bazı noktalarda da toplu mezarlar oluşturulduğu görüldü. Ukraynalı yetkililer Kiev dışındaki bölgelerde ve özellikle Bucha’da en az 410 cansız beden bulunduğunu aktarıldı.

Sokak ortasında sivil kıyafetli insanların elleri arkadan bağlı ve yakın mesafeden kafadan vurulmuş olarak bulunması uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırırken, birçok cesette işkence izlerinin olması da dikkat çekti.

Moskova yönetimi ise iddiaları yalanladı.

İlgili Haberler