Dünyanın ilk uçan gökdeleni

Dünyanın ilk uçan gökdeleni
Şu anda tamamen hayalden ibaret olan ancak üzerinde çalışılan dünyanın ilk uçan gökdeleni fikrini bir mimarlık şirketi ortaya çıkardı. Analemma Tower ismi verilecek olan gökdelen eğer hayata geçirilirse bir gök taşına bağlı şekilde dünyanın yörüngesinde dolaşacak ve belli lokasyonlarda duracak.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Clouds Architecture Office isimli bir mimarlık şirketi dünyanın en farklı çalışmalarından birine imza atmak için hazırlanıyor.

Hayata geçerse adına Analemma Tower denilecek olan dünyanın ilk uçan gökdeleni yapılan açıklamalara göre depremden etkilenmeyecek ve dünyanın en uzun binası rekoruna da sahip olacak. Bir gök taşına bağlı olarak dünyanın yörüngesinde hareket edeceği açıklanan bina, şu anlık hayalden ibaret.

New York ve Dubai gibi lokasyonlarda durdurarak içerisinde yaşayan insanların dünyanın her bir noktasında yaşamasında imkan tanıyacak. Ayrıca içinde yaşayan insanların drone ya da paraşüt gibi ekipmanlar kullanmaları gerekeceğinin de bilgisi verildi.

Ancak bu binaya bir asteroit çarptığı durumda ne olacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı ancak böyle bir ihtimal de söz konusu olabilir.

 

İlgili Haberler