Duygu Delen davasında yeni gelişme! Annesinin sözleri yürek sızlattı

Duygu Delen davasında yeni gelişme! Annesinin sözleri yürek sızlattı
Gaziantep'te balkondan düşerek yaşamını yitiren 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüne ilişkin davada, hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet Kaplan'ın yargılanmasına devam edildi. Kaplan'ın suçlamaları reddettiği duruşmada, olay yerinde tekrar keşif yapılmasına karar verildi.

Gaziantep''te Batıkent Mahallesi''nde, Mehmet Kaplan''a ait 4''ncü kattaki evin balkondan düşerek yaşamını yitiren 17 yaşındaki Duygu Delen''in ölümüyle ilgili tutuklanıp, hakkında ''kasten öldürme'', ''cinsel istismar'', ''yağma'' ve ''hakaret'' suçlarından dava açılan 20 yaşındaki Mehmet Kaplan''ın yargılanmasına devam edildi.

13 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan olayda, Duygu Delen, Mehmet Kaplan''ın, 5 katlı apartmanın 4''üncü katındaki evinin balkonundan düşerek yaşamını kaybetti. Mehmet Kaplan tartıştığı Duygu Delen''in intihar ettiğini iddia etti. Duygu''nun yakın, çevresi olayın intihar olamayacağını, Mehmet Kaplan''ın bir süredir tehditlerde bulunduğunu ve Duygu''yu tehdit yoluyla eve götürdüğünü açıkladı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Mehmet Kaplan, sevk edildiği adliyede ''kasten öldürme'', ''cinsel istismar'', ''yağma'' ve ''hakaret'' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası talep edilen Mehmet Kaplan''ın yargılanmasına bugün 7''nci Ağır Ceza Mahkemesi''nde devam edildi. Duygu Delen''in ölümüne sebep olmakla suçlanan Mehmet Kaplan, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Duruşmaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gaziantep Barosu, Gaziantep Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kadın Hakları Komisyonu ve Kahramanmaraş Barosu müdahil olarak katıldı. Duruşma salonunda Duygu Delen''in babası Bülent, annesi Şenel Delen ve avukatları da hazır bulundu.

‘260 PROMİL ALKOLLÜYLEN VERDİĞİM İFADE İLE ŞİMDİKİ İFADEM AYNI’

Tutuklu bulunduğu davaya SEGBİS sistemi ile bağlanan Mehmet Kaplan, hakkındaki suçlamaları reddetti ve olayın kaza olduğunu iddia etti. 260 promil alkollüyken verdiği ifadesi şu anki ifadesinin aynı olduğunu söyleyen Kaplan, şunları söyledi:

“Duygu ile aramızdaki ilişkiyi burada anlatamam. Gençliğin ve kıskançlığın getirdiği küçük hataların bu şekilde insana katil sıfatını yakıştırmak bu kadar kolay olmamalı. Cidden neden yaptı, nasıl yaptı, belki de yapmadı, kazara oldu. Bence kazara oldu, çünkü Duygu böyle bir insan değildi. Yaşamayı seven bir insandı. Bu acı benim için ömür boyu devam edecek. Böyle bir şeyi kendimden beklerdim, ondan beklemezdim. O beni alkolden ve uyuşturucudan uzaklaştırdı. İnsanın sevdiğine böyle bir şey yapması öyle kolay konuşuluyor ki; çok normal gibi konuşuluyor”

''BİZİM BÖYLE BİR DURUMDA KARŞI KARŞIYA KALMAMIZ DUYGU İÇİN ACI VERİCİ DURUM OLURDU''

Kendisine iftira atıldığını iddia eden Kaplan, "Duygu’nun ailesini tanıyorum. Bizim böyle bir durumda karşı karşıya kalmamız Duygu için acı verici durum olurdu. Bu durum ve haksız yere tutulmak bana çok acı veriyor. Haberlerde kendimi görüyorum. İnsanlar bir şey bilmeden insafsızca davranıyorlar. Ben adalete güveniyorum yalnızca gecikmesinden korkuyorum. İfadelerimde çelişki var diyorlar ama herhangi bir çelişkiye tutunamıyorlar. Benim her yerde verdiğim ifade aynıdır. Gelen raporlar da beni destekliyor” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut, Duygu Delen’in odadan balkona kadar sürüklendiği yönündeki beyanlara ilişkin de evin içerisinde herhangi bir sürüklenme belirtisi olmadığını iddia ederek, ”Katılan avukatlardan birisi atılıp, diğeri de öldüğü sanılıp atıldığını söylüyor. Çamaşır üzerinde herhangi bir kana rastlanmadığı raporlarda mevcuttur. Müvekkil ile ilgili alkol ve uyuşturucu dışında bir şey söylemediler. Odadaki bütün kanlar müvekkilime aittir. Düşme anı ile ilgili yavaşlatılmış görüntülerde Duygu’nun elinin açık olduğu görülüyor. Oda içerisindeki kanlarda hiçbir şekilde sıvama yoktur. Sanığın çıktım, gördüm şeklindeki beyanı doğrudur. Ayak izi balkona doğru bakmaktadır. Bayıltıp öldürmek isteten bir şahıs neden daha sonra aşağı inip 20-25 dakika boyunca ayıltmaya çalışsın. Sanık bunu yapmıştır ve görüntülerde de varmış. Bu görüntülere bakınca sanığın beyanları çelişkili değildir” diye konuştu.

‘ADLİ TIP DETAYLI CEVAP VERMİYOR’

Delen ailesinin avukatı Mehmet Balcı, düşme anını gösteren kamera kayıtlarında Duygu’nun atıldığının görüleceğini belirtti. Balkondaki uzunluğun 145 santim olarak ölçüldüğünü belirten Balcı, buna bağlı olarak sanık ifadesinde balkona bir adım attığında Duygu’yu yerde görmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

Olayın intihar değil cinayet olduğunu Mehmet Kaplan’ın Duygu’yu bilinci kapanana kadar darp ettiğini söyleyen Balcı, Duygu’nun düşerken bilincinin kapalı olup olmadığı yönündeki konuya ilişkin Adli Tıp raporunun konuya yeterli cevabı vermediğini belirtti.

Balcı, “Olay günü Duygu, sanıkla ilişkilerini bitirmek için yanına gidiyor. Duygu olay günü bilinci kapanıncaya kadar dövülüyor. Mehmet ile Duygu bir aradayken sanık Duygu’nun telefonuna baktığında yarı çıplak bir fotoğraf görüyor. Orada alkol ve kullandığı esrar maddesinin etkisiyle uzun süre darp ediyor. Adli Tıp, Duygu’nun düşerken bilinçli olup olmadığı yönündeki konuya cevap vermiyor. Duygu düşerken 3’üncü kattaki çamaşır telinin 2 tanesi kırılmış. Olay yeri bu iplerden 12 ayrı svap almış ve Diyarbakır Polis Kriminal Laboratuvarı bu 12 ayrı svabı inceledi. Eğer bu tellerde Duygu’nun kanı varsa öldürüldüğü kesin olarak ispatlanacaktır. Balkon demirinde kan örneği var. Ancak sanığın sol eli kanamamıştır. Sağ bileğinde ve avuç içinde kesik vardır. Sanığın sağ eliyle soldaki demiri tutması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

AİLE ŞİKAYETİNDE ISRAR ETTİ

Duygu Delen’in babası Bülent Delen ise kızının intihar edecek birisi olmadığının altını çizerek sanıktan şikayetçi olduğunu yineledi.

Duygu''nun annesi Şenel Delen de Mehmet Kaplan’ın kızını sürekli rahatsız ettiğini, daha önce evlerinin önünde kargaşa çıkarıp gelen polislere de zorluk yaşattığını hatırlatarak, "Ben Mehmet Kaplan’ın annesini de aradım, durumu anlattım. Mehmet Kaplan kızımla evlenmek istediğini söyledi. Ben de bunun geçici bir durum olduğunu ve ona ''siz çocuksunuz'' dedim. Benim çocuğum yaşamayı seven bir çocuktu. Önce Allah’a sonra sizin adaletinize sığınıyorum. Çocuğuma hayatının baharında kıydılar. Başka anaların yüreği yanmasın. Ben şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Mehmet Kaplan''ın tutukluluğunun devamına ve olayın yaşandığı yerde bilirkişi heyetiyle yeniden keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İlgili Haberler