Düzce'de sel afeti AKP ve MHP'yi karşı karşıya getirdi

Düzce'de sel afeti AKP ve MHP'yi karşı karşıya getirdi
Düzce'de yaşanan sel afeti, Cumhur İttifakı'nda soruna dönüştü. AKP Düzce milletvekilli Fahri Çakır, 'Afetzede ilçelerin belediyelerine acil yardım ödeneğinden 5 kuruş gelmedi" diyen MHP milletvekili Ümit Yılmaz için "şov yapıyor" dedi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Düzce'de geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde ortaya ağır bir bilanço çıkmış ve afet 5 kişinin hayatını kaybetmesi, 474 binanın selden ve heyalandan etkilenmesi ile sonuçlanmıştı. Selde kaybolan iki kişiyi arama çalışmları devam ederken, meydana gelen afet Cumhur İttifakı'nın ortakları AKP ve MHP'yi de karşı karşıya getirdi.

Afetin yaşandığı ilçelere acil yardım ödeneğinden para gelmediğini söyleyen MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz için AKP Düzce milletvekili Fahri Çakır, "şov yapıyor" dedi. AKP'li Çakır'ın bu ifadesine cevap ise MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu'ndan geldi. 

"SİZ SEÇİLDİĞİNİZDEN BERİ DÜZCE SERZENİŞTE BULUNUYOR"

Parti'sinin Düzce İl Başkanlığı'ndan basın toplantısı düzenleyen Caboğlu, AKP Düzce Milletvekili Fahri Çakır'a seslenerek şunları söyledi: "Sayın vekilimiz, siz seçildiğinizden beri Düzce serzenişte bulunuyor. Bunun gereğini yapıyor musunuz? Bizim vekilimiz konuşunca şov yapıyor diyorsunuz. Buyurun şovu siz yapın. Tabii ki direkt olayın içinde olan bir insanın bu konularla ilgili heyecanı olabilir. Bırakın o heyecan sizde olsun. Siz heyecanı yaşıyor musunuz? Siz anlayamazsınız. Kimse dört dörtlük değil. Herkesin hatası olabilir. Düzce Belediyesi'nin önünde araç devir teslimi yapıyorsunuz. Akçakoca Belediyesi'ne araç hibe ediliyor, MHP yetkililerinin haberi yok. Bu şov değil mi?"