Ebubekir Sifil: "Erkeğin farklı illerde eşi olabilir"

Ebubekir Sifil: "Erkeğin farklı illerde eşi olabilir"
İslamcı yazar ve Yalova Üniversitesi eğitim görevlisi Ebubekir Sifil, tek eşliliği ve resmi nikahı reddederek, erkeğin farklı illerde evi ve eşi olabileceğini savundu.

Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, bir erkeğin farklı illerde evi ve eşi olabileceğini, bu durumun 'meşru' olduğunu öne sürdü.

"Bir adam var, işi gereği çok geziyor. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa geziyor adam, işi bu. Bu adamın İstanbul'da da evi var, Ankara'da da evi var. Buralarda gittiği yerlerde evlendiği hanımlar var. Gittiği zaman orada kalıyor. Bunların her biri onun meşru hanımı. Bu adamın evi var, çoluk çocuğu var. Bu bir nikah. Bazen öyle olur ki Ankara'ya 3 ay, 5 ay uğrayamaz. Bu nikahı düşürmez. Meşru bir evlilik bu. Sadece bizim yerleşik hayatımız bir tane evi var, işi orada eşi orada. Bu biraz farklı bir şey. Adamın bir tane evi yok. İşi gereği çok geziyor. Arap ülkelerinden bazılarında bu yaygındır. Bunun müt'a ile hiçbir alakası yok. Bu müt'a nikahıdır diyorlarsa ya bilmiyorlar ya üçkağıt yapıyorlar."

İlgili Haberler