Ege hiç kimsenin bilmediği hikayeyi YENİÇAĞ TV'de anlattı

Ege hiç kimsenin bilmediği hikayeyi YENİÇAĞ TV'de anlattı
Ünlü şarkıcı ve yazar Ege, Yeniçağ TV’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına konuk oldu. Ebru Güngör’ün sunduğu programa Ege’nin yanı sıra Yeniçağ İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Can da katıldı.

Ege bilinmeyen hikayesini YENİÇAĞ TV'de anlattı

Beğenilen şarkıcı Ege, gündeme bomba gibi düşen son kitaplarının hikayesini YENİÇAĞ TV'ye anlattı.

Programda Orhan Can hiç kimsenin bilmediği ve Ege’nin dahi unuttuğu o soruyu sordu.

Orhan Can Ege’nin ilk şiir yazma hikâyesine dikkat çekti.

Orhan Can “Şimdi ben biliyorum, bilmezmiş numarası yapmayacağım. Şiir yazdın mı? Bir şiir hikâyen var onu duymak istiyorum. İlk yazdığın şiir. Yarışmaya giriyorsun klavye almak için.”

Şarkıcı Ege Orhan Can’ın sorusuna şu cevabı verdi:

Onu nereden öğrendin? Şimdi şöyle söyleyeyim. İlkokul birinci sınıfta iki yıl üst üste kaldım sınıfta. Beni özel bir okula yazdıracaklardı o zaman şimdiki gibi değil yüz kişi var sınıfta. Öğretmen ilgilenmiyor arkaya atıyor seni sınıfta. Meğer gözlerim bozukmuş ve 3.5 numara. Bayağı da bir şey görmüyormuşum ve hızlı bir okuma yazma kursundan sonra 2.sınıftan direkt başlatıldım ama bende de bir hırs oldu. O zamana kadar hep geri zekalı muamelesi görüyorsun. İnanılmaz okuyorum ve kendimi ifade etme yöntemimi keşfettim.

O da ne? Üretmek. Ondan önce hiperaktifliğe bağlı bir bozukluğum vardı. Rahat duran bir çocuk değildim. İlkokul ikiden itibaren şiir yazmaya başladım. Yani çıkardım milli bayramlarda yazdığım şiirleri okurdum ve severdim şiir yazmayı. Orhan abinin dediği hikaye de klavye alacağız. Konu da Türkiye. Yazdım böyle 80 dize falan. Çok sevdiğim bir edebiyat hocam vardı ona götürdüm 'Bu çok uzun, kısalt' dedi.

Ben 50 dizeye indirdim. Çok kuvvetli bir şiir oldu. Yarışmaya girdik ve edebiyat hocaları toplanıyor. Sabahçıların ve öğlencilerin arasındaki 15 dakikada çözecekler işi. Biz dışarıda bekliyoruz. Yarım saat oldu çıkmıyor hocalar, bir saat oldu çıkmıyor hocalar en sonunda 1,5 saat sonra çıktılar. Birincinin kim olduğunu sordum ve başka bir arkadaşımı söylediler. 'Sen ikinci oldun' dediler. Edebiyat Hocam gülerek 'senin şiirini seviye üstü bulduk' dedi.

Moralim çok bozuldu. Ben bir daha şiir yazmadım. Bir yıl sonra mezuniyet töreni vardı. Konuşmacı olarak beni seçtiler. Orada edebiyat hocaları ile birlikteyiz. 'Orada ne oldu' diye sordum. Birincisi şiiri benim yazdığıma inanmamışlar. İkincisi bazı imgeler vardı. Acaba siyasi midir değil midir? Biz bunu gönderirsek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkımızda soruşturma açar mı?

Hocalar birbirine girmiş. En sonunda müdür demiş ki 'Ne uğraşıyorsunuz? İkinci seçelim konu kapansın'. Ben bir daha şiir yazmadım. Böyle de bir anım var. Yıllardır o şiiri ararım bu arada.

Orhan Can "Bu bir anlamda da kırılma noktası aslında birinci olsaydın belki de seni şair olarak görecektik.” dedi.