Yalçın,Eğitim–Bir–SenKocaeli 1 Nolu Şubesi’nin Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Hereke’debiröğrenci velisinin intiharıyla sonuçlanan hadisenin üzerideneğitimçalışanlarını, okulunyöneticilerini hedef alanbiritibar suikastiyle karşı karşıyabirdurumun yaşandığını söyledi.

Yetkili mercilerin, ailenin ve çocuğun kendi beyanlarında ifade ettiği boyutuyla sorunun,birpantolon sorunu olmadığını dile getiren Yalçın, “Sorun bazı kesimlerin maalesef ahlak sorunu.Eğitimçalışanlarının, okul yöneticilerinin itibarı bu kadar ucuz değil. ‘Yöneticiler tarafından çocuğun okuldangönderildiğine dair’ ifade edilen şeylerin aslı astarının olmadığı, okul yöneticilerini son derece rencide eden bu tip paylaşımların ve art niyetli haberlerin arkasında bazı siyasi emellerin olduğu çok net haberden seziliyordu” diye konuştu.

Yalçın, ihtimaller üzerine olayı araştırdıklarını, sonucunda düşündükleri gibi çıktığını belirterek, “Olaybirvelinin trafik kazası geçirdikten sonra yaşadığı psikolojik sorunlardan kaynaklı. Travmatik durumu atlatamayarak intiharı seçmesi hepimizi üzdü. Ama bu hadiseyi çocuğuna ‘Pantolonu yok, okul kıyafetini alamadı’ deyip, ‘Okuldan gönderilen çocuk’ diye bahsedip, veliyi de ‘Bunu kaldıramayıp intihar etti’ gibibirsüs vererek, buradan siyasi mesaj vermeye çalışan bazı mahfillerin sınıfta kaldığı çok acıbir çarpıtmayla bugünlerde kamuoyu meşgul ediliyor” şeklinde konuştu.

YALÇIN: 'KEPAZELİK'

O gün okulda diğer öğrencilerin de eşofmanlıbirşekilde bulunduklarını aktaran Yalçın, yöneticiler tarafından hiç kimseye bu anlamada kıyafet dayatması yapılmadığının, olay incelendiğinde çok net olarak ortaya çıktığını savundu.

Yalçın, okuldaki hadisenin, okul idaresiyle alakalı olmadığını belirterek, “Velinin trafik kazası geçirip, psikolojik sorunlar yaşamasından kaynaklıbirbunalım sonucu olmuşbirhadise. Fakat bunu,eğitimcilerin üzerine yamamaya,eğitimcileri burada ‘Bu kadar detayı düşünemeyecek kadar kaba insanlar’ gibi göstermeye çalışanbirkepazelikle karşı karşıyayız. Böylebirşeyi asla kabul edemeyiz. Dolayısıyla da böylebirçarpıtmaya asla sessiz kalınmamalı” ifadelerini kullandı.