Ekonomik krizin boyutu gözler önüne serildi. Muhtarlıklar istenmeyen evraklarla dolup taşıyor

Ekonomik krizin boyutu gözler önüne serildi. Muhtarlıklar istenmeyen evraklarla dolup taşıyor
Pandemi süreciyle birlikte daha da görünür hale gelen ekonomik sorunların boyutu muhtarlara da yansıdı. Bir muhtar "Eskiden muhtarlığa günde 20 icra tebligatı gelirdi. Şimdi gelen 70 tebligatın 45'i icra" derken Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut da genel toplamın içinde icra ve boşanma tebligatlarında yüzde 20 artış olduğunu ifade etti.

Independent Türkçe''den Cihat Arpacık''ın özel haberine göre, ekonomik kriz vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Pandemi sürecinde ise bu ayyuka çıktı. Özellikle kahvehane, restorant, kafe, bar, gibi yerlerin kapalı olması buralarda görev yapan garson, çaycı, müzisyen, bulaşıkçı gibi meslek grupları biri yılı aşkın süredir iş yapamıyor. Nasıl geçindikleri de büyük bir muamma. 

Bağcılar Çınar Mahallesi muhtarı Hakan Delice "Eskiden muhtarlığa günde 20 icra tebligatı gelirdi. Şimdi gelen 70 tebligatın 45''i icra" dedi. Delice "Aynı şekilde boşanma tebligatlarının da sıklaştı" diye konuştu. Normalin çok üstünde trafik cezaları geldiğini açıklayan Hakan Delice. "Eskiden bu kadar değildi. Şimdi bir kişinin 3 gün üst üste trafik cezası tebligatı aldığı oluyor" dedi.

Kartal''daki Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Soner Eker, konuyla ilgili olarak "Vatandaşlar neden bu hale düştü, önce onu çözmemiz gerekiyor" diye konuştu. Boşanma tebligatlarının arttığını belirten Eker, nedenin ise geçim sıkıntısına bağlı geçimsizlik olduğu görüşünde.

Soner Eker "Pandemi nedeniyle kredi kartlarına ya da banka kredilerine yüklendi insanlar. Mecburen. Şimdi onlar da bitti. Taksitlerini ödeyemez hale gelince icralar arttı. Her şey birbiriyle bağlantılı" dedi.  Muhtar Soner Eker, son dönemlerde evi terk eden kadınların çocuklarıyla birlikte muhtarlığa gelerek yardım istediklerini de sözlerine ekledi. 

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut da artan icra ve boşanma tebligatlarının pandemi sürecinde tırmanan ekonomik sorunlarla ilgili olduğunu belirtiyor. Kendisi de muhtar olan Aykut "Genel toplamın içinde icra ve boşanma tebligatlarında yüzde 20 artış var" diye konuştu.