Ekonomik tatilin püf noktaları

Ekonomik tatilin püf noktaları
Yaz geldi! Haziran ayının en sıcak günlerini yaşıyoruz. İnsanlar; Covid-19 sebebiyle iki yıl boyunca tatile gidememenin acısını çıkarmaya başladılar bile! Siz de bu yaz güzel bir tatil yapmayı çoktan hak ettiniz.

Takdir edersiniz ki, hem ülkemizde hem de dünya genelinde ciddi bir ekonomik kriz mevcut! Euro ve Amerikan doları kuru yüzünden yurt dışına çıkmak eskisi kadar kolay değil! Yurt içindeki tatil yerleri de bir hayli pahalı! Ancak, üzülmenize gerek yok! Vereceğimiz ekonomik tatil tavsiyeleri sayesinde bu sorunun da üstesinden geleceksiniz.

 

Ekonomik Tatil Nasıl Yapılır?

Ekonomik tatil yapmak hayal değil! Bunun için her şeyden önce nasıl bir tatil istediğinize karar vermelisiniz. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmayı isteyebilirsiniz. Bu sayede, eşsiz bir yaz tatili yapabilirsiniz. Fakat, cebinizden daha çok para çıkacaktır. Bunun yanı sıra, gittiğiniz yerlerin köylerini ve kasabalarını gezmeyi, plajlarında günübirlik keyif yapmayı da deneyebilirsiniz. Bu tatil seçeneği son derece ekonomik olacaktır.

Ekonomik tatil hedefliyorsanız konaklama türünüzü seçmelisiniz. Her şey dahil oteller cezbedici olabilir. Bunun yanı sıra, tam pansiyon, yarım pansiyon, apart oteller, pansiyonlar ve daha birçok farklı konaklama seçeneği de önünüzde bulunuyor. Konaklama seçenekleri arasından tercih yaparken bütçenize uygun hareket etmelisiniz. Ayrıca, gitmeyi düşündüğünüz yer hakkında yapılan yorumları da muhakkak okumalısınız.

Ulaşım konusu bir hayli önemli! Tatile nasıl gideceğinize karar vermeniz şart! Kendi aracınızla gidecekseniz ciddi bir sorun yaşamazsınız. Fakat, otobüs veya uçak kullanacaksınız biletinizi çok önceden almanız gerekiyor. Bunun yanı sıra, otelde kalmayı düşünüyorsanız araba kiralamanıza gerek olmayacaktır. Tatil beldelerindeki araba kiralama fiyatları normale kıyasla daha yüksek!

Tatile ne zaman gideceğiniz de ekonomik tatil açısından önem taşıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında gitmeyi düşünüyorsanız hem yer bulma hem de tatile daha çok para ödemek zorunda kalma gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Eylül ayında gitmeyi tercih ederseniz sezon sonu olmasından mütevellit tatilinizi daha uygun fiyatlarla yapabilirsiniz.

Son Dakika Fırsatları

İstediğiniz tatili yapamadıysanız son dakika fırsatlarını değerlendirmelisiniz. Bilhassa Ege ve Akdeniz’deki birçok otel; çeşitli indirim ve kampanyaları ile müşterilerini yılın her döneminde ağırlamaya devam eder. Uygun bütçeli oda seçenekleri ve özel indirimli fiyatlar vaat edilen bu fırsatlardan yararlanmak önem taşır. Güncel tarih itibariyle, Side, Kemer, Antalya, Belek, Çeşme, Kuşadası ve Marmaris gibi bölgelerde son dakika fırsatları vaat eden oteller olduğunu söyleyebiliriz.

Erken Rezervasyon Fırsatları

Erken rezervasyon yaptırmadan ekonomik tatil hayallerini gerçeğe dönüştürmek mümkün olmaz. İnsanlar; Haziran ayındaki tatilleri için bir önceki yılın Kasım ayından itibaren erken rezervasyon yaptırmaya başlıyorlar. Bu noktada, siz de ekonomik tatil adına olabildiğince erken rezervasyon yaptırmalısınız. Bilhassa yaz ayları ile beraber bu seçenekten yararlanamayacağınızı bilmelisiniz.

Tatilden 7 Gün Önce Fırsatları

Tatil için erken rezervasyon yaptırmayı düşünenlerin önünde birden çok seçenek yer alır. Biraz araştırma yaptığınız takdirde tatile gitmeden bir hafta önce dahi uygun konaklama seçenekleri ile karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Holimax ile çalışmayı tercih ettiğiniz takdirde tatilden bir hafta önce ödeme yapma ayrıcalığına da erişebilirsiniz.

 

Holimax ile Fırsatları Değerlendirin!

Holimax; tatil yapmak isteyenlerin önüne en güzel fırsatları çıkarır. Siz de bu siteye üye olabilir ve başta erken rezervasyon olmak üzere sitenin sunduğu ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

Holimax; Türkiye’deki tek öner kazan sistemine sahip olan sitedir. Arkadaşlarına Holimax’ı öneren kişiler; birçok indirimden faydalanma şansına erişirler. Ayrıca, 10 bin TL tutarındaki bir tatili 5 bin TL’ye alma fırsatı da Holimax’a özgüdür.