Ekonomiyi eleştiriye ceza mı geliyor?

Ekonomiyi eleştiriye ceza mı geliyor?
Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomiye yönelik eleştirileri 'terör' ile eşdeğer tutmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın ekonomiye yönelik eleştirilere 'para cezası' getirebileceğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları cevapladı.

Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Birileri çıkacak, isimlerinin başında ekonomist, profesör yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, nereye hizmet etmeye çalıştığı, hangi tabloları çizerek, milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin, terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok" ifadelerinin anımsatılması üzerine de "(Bizim istediğimiz gibi konuşacaksınız.) diyor ve kendi istediği gibi konuşmayan herkesi terörist ilan ediyorlar" dedi.

Televizyonlarda en güvenli alanın spor yorumculuğu olduğunu söyleyen CHP'li Özel, "Yakında birtakım iktidara yakın futbol takımlarıyla ilgili olumsuz yorum yapmayı da yasaklar, kendi tuttukları takımın aleyhinde karar veren hakemleri de terörist ilan ederlerse şaşmamak lazım." ifadelerini kullandı.

Ekonomistlerin, soruşturma ve kovuşturma korkusuyla yorum yapamaz hale getirilmek istendiğini iddia eden Özel, "Bu durumu, terör, terörizm ve vatan hainliği diye tanımlayan Berat Albayrak en büyük ayrımcılığı, bölücülüğü yapmaktadır." diye konuştu.

"YARIN BÖYLE BİR DÜZENLEMEYİ MECLİS'E GETİRİRLER"

Bir köşe yazarının, ekonomiye yönelik olumsuz eleştirilere para cezası verilmesine yönelik bir düzenleme yapılacağı yönündeki haberinin anımsatılmasına Özel, "Berat Albayrak, bu yasal düzenlemenin psikolojik alt yapısını hazırlıyor. Sabah gazetesinin, iktidara yakın bir yazar bu konuda yasal düzenleme hazırlığı var diyor. Bu, sarayın niyetini ortaya koyuyor. Yarın böyle bir düzenlemeyi Meclis'e getirirler" karşılığını verdi.

Özgür Özel, bu düzenlemenin yapılması halinde ekonomideki hedeflerin tutmadığını dile getirmenin suç sayılacağını savunarak, "Berat Albayrak hedefi tutturamayacak, bunu söyleyenleri polise tutturacak. Nöbetçiler... Ortaçağ'daki zulümkar kralların dönemine geldik. Berat Albayrak'a 'hedefiniz tutmadı.' diyeceksin, 'Nöbetçiler tutun bu adamı...' Böyle bir şey olur mu?" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler