Ekrem İmamoğlu bakana sert çıktı. Utanılacak açıklamalar yapmasınlar

Ekrem İmamoğlu bakana sert çıktı. Utanılacak açıklamalar yapmasınlar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Utanılacak açıklamalar yapmasınlar" dedi.

Ekrem İmamoğlu bakana sert çıktı

Saraçhane'deki İBB binasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin bu yıl başlayacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sert çıktı.
Yağışların beklenenin çok altında olması nedeniyle baş gösteren kuraklık tehlikesi ve barajların durumuna dikkat çeken İmamoğlu, "Böyle bir kuraklık dönemi varken, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın' Kanal İstanbul'a başlayacağız' cümlesine dair bütün basının gidip soru sormasını bekliyorum." şeklinde konuştu.
"Lütfen böyle utanacağımız ve utanılacak açıklamalar yapmasınlar." diyerek eleştirilerine devam eden İBB Başkanı, "İstanbul'un öncelikleri ile ilgili konuşalım. Birinci sıra depremdir, ne yazık ki artık  ikinci sıra kuraklıktır." diye konuştu. İmamoğlu, kentte su kesintisi yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruyu da "Şu anda böyle bir kesinti süreci yaşamayacağız." diyerek yanıtladı.