Ekrem İmamoğlu'ndan VIP açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan VIP açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında Ordu'da yaşanan VIP krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Sayın vali bize tuzak kurmuştur" dedi.

Ekrem İmamoğlu Ordu'daki VIP salonunda yaşananları İstanbul'daki basın toplantısında anlattı. 

İmamoğlu, Ordu Valisi Seddar Yavuz'un kendisine tuzak kurduğunu söyledi. 

Orduya inişinde VIP salonunda karşılandığını, dönüşte de VIP salonunun kapılarının açık tutulduğunu, salona girişte bir engellemeyle karşılaşmadıklarını belirtti. 

VIP salonundan giriş-çıkış yapmak gibi bir talebi olmadığını söyleyen İmamoğlu, "Bunları önemseyen biri değilim" dedi. 

İmamoğlu, "Trabzon'da, Giresun'da, Ordu'da binlerce insana hizmet ettim. Sadece bayramlaşma dediğimiz bir buluşmada böylesi bir kalabalığın yaşanmadığı bir olayı yaşamak gurur verici bir şey, muazzam bir duygu. Ben bütün Karadenizli hemşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.

"VALİ BİZE TUZAK KURMUŞTUR"

İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Olay bir VİP meselesine dökülerek, daha önce yüz binlerce insanla miting yaptığımız anda aynı gün utanılacak bir saldırının yapılması gibi burada da aynı tavır yaratıldı.

Ben Trabzon'a indiğim andan itibaren VIP kısmından karşılandık. Kalabalık bir insanla Trabzon'a giriş yaptık. Bizim Trabzon'a girişimizde bir kolaylaştırma oldu. Aynı düşünce Ordu için de düşünüldü.

Sayın vali bize tuzak kurmuştur. Güzel ortamı gölgelemeye çalışmıştır."

"HAKARET ETTİ" İDDİALARINA CEVAP

İmamoğlu, Vali'ye hakaret ettiği iddialarına da cevap verdi.

İmamoğlu, "Vali'nin basitliğini ifade ettim. Polisin ne anladığı beni ilgilendirmez" dedi. "Özür dileyecek misiniz" sorusuna "Vali Bey bizden özür dileyebilir" şeklinde cevap verdi.

TEHDİT İÇERİKLİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

İmamoğlu'na CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan şahsın elini öpen bir şahsın kendisine yönelik tehdit içeren sosyal medya paylaşımı da soruldu. İmamoğlu konuyla ilgili, "Atanmış Bakan'a "Esas konuları ıskalamayın" demiştim. Onun iftiraları görevini basitleştiriyor. Benim anlatmak istediğim tam da bu. O zaman birileri çıkıyor, böyle pervasızca oradan, buradan tehditler savururlar. Devlete görevini yapmıyor. Görevini layıkıyla yapan kişiler de vardır. Polisimiz yanımızda. Siyasi çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ben size bütün durumumu anlattım. Polislere sizin bu konuyla bir alakanız yok dedim. Tam 20 konuşma yaptım o gün. Sayın vali tuzaktan dolayı bizden özür dileyebilir. Ben polisten gittim helallik istedim.

KOÇ HOLDİNG'TEN UÇAK TAHSİSİ

Ekrem İmamoğlu, Koç Holding'ten uçak tahsisi konusunda ise, "Iskalanan başka şeyler var. İnsanın kişisel alanına, manevi ve masum hususi alanına dahil olmak isteyen Sayın Bakan'a bazı uyarılar yapmak istiyorum. Bir kiralama konusunda yapılan bir takım işlemlerle, biz kimseden uçak almış kimse değiliz. Türkiye'nin en öndeki kuruluşunu itham altında, iftira atmak çok ayıptır, yazıktır, günahtır" ifadelerini kullandı.