El Bab'da zafer pozu

El Bab'da zafer pozu
El Bab'da ele geçirilen kritik bir bölgede Mehmetçik böyle zafer pozu verdi. Fotoğraf karesindeki askerin miğfer ve atkısındaki Göktürk harfleriyle yazılmış, Türk yazısı dikkat çekti.

Türkiye'nin sınır güvenliği için kritik nokta olan El Bab'da kontrol tamamen sağlandı. Kentte komandolar ve Özel Kuvvet ekipleri meskun mahal operasyonuyla temizlik yapıyor. 

EL BAB'DA KONTROL TAMAMEN SAĞLANDI

Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan El Bab'daki operasyonları başarıyla tamamlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mutlu sona ulaştı. Zafer sevinci fotoğraflara yansıdı. Kentte kontrolü sağlayan birlikler El Bab'da askeri ilk adım olan taarruzu bitirdi.

BÜTÜN EVLER KAPI KAPI ARANACAK

Operasyonun ikinci kısmı için düğmeye basan TSK ve ÖSO, IŞİD'ten temizlenen ilçede arama tarama faaliyetlerine başladı. İkinci adım için kente çok sayıda Mehmetçik ve ÖSO gücü sevk edildi. El Bab'da bütün evler kapı kapı aranacak. Şehirde saklanan IŞİD'li teröristler etkisiz hale getirilecek. Savunma amacıyla kullanılan tünellerle El Bab'ın dört bir tarafına döşediği mayın ve el yapımı patlayıcılar da etkisiz hale getirilecek. Sualtı Taarruz Komandoları (SAT) ve Özel Kuvvetler'in katılacağı meskun mahal operasyonunun yaklaşık 1 ay kadar daha sürmesi bekleniyor.

ZAFER POZU

Öte yandan bölgedeki Mehmetçiklerimizden zafer pozu da geldi. Fotoğraf karesindeki askerin miğfer ve atkısındaki Göktürk harfleriyle yazılmış, Türk yazısı dikkat çekti.

İlgili Haberler