Elazığ Belediye Başkanı'ndan Amerika ile ilgili vişneçürüğü mermeri paylaşımı

Elazığ Belediye Başkanı'ndan Amerika ile ilgili vişneçürüğü mermeri paylaşımı
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Amerika'daki olaylarla ilgili sosyal medya hesabından flaş bir paylaşımda bulundu. Şerifoğulları, "Endişeliyiz! Vişneçürüğü mermerimize bir şey olur diye" ifadelerini kullandı. Şerifoğulları'nın paylaşımı çok sayıda beğeni aldı.

Elazığ'dan Amerika'ya 'vişneçürüğü' endişesi

Amerika'da Trump'ın başkanlığı kaybetmesinin ardından başlayan olaylar, önceki günlerde zirveye ulaşmıştı.  Baskının ardından dünyanın her yerinden liderler yaşanan olaylarla ilgili 'Endişeliyiz' mesajı yayınlandı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, sosyal medya hesabından, Türkiye'de sadece Alacakaya ilçesinde üretilen ve kongre kürsüsünün arkasında bulunan vişne çürüğü mermeri ile ilgili yaptığı, "Endişeliyiz! Vişneçürüğü mermerimize bir şey olur diye" paylaşımı, binlerce beğeni aldı, onlarca yorum yapıldı. 

elazig-belediye-baskani-abddeki-baskindan-endiseliyiz-visnecurugu-mermerimize-bir-sey-olur-diye-4951-dhaphoto1.jpg

KABE'DEN BEYAZ SARAY'A 

Alacakaya ilçesinde 1984 yılından bu yana çıkarılan vişne çürüğü mermeri, 45 ülkeye ihraç ediliyor. Kabe, Mescid-i Haram ve Beyaz Saray gibi birçok tarihi mekanda kullanılan mermer sayesinde yüzlerce işçi istihdam ediliyor. Yılda 300 bin tondan fazla üretimi yapılan mermer, dünyaca ünlü birçok modaevinin mağazalarını ve birçok prestijli mekanı da süslüyor.  

elazig-belediye-baskani-abddeki-baskindan-endiseliyiz-visnecurugu-mermerimize-bir-sey-olur-diye-4951-dhaphoto3.jpg