Elazığ'da DBP ve HDP operasyonu

Elazığ'da DBP ve HDP operasyonu
Elazığ'da, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü PKK/KCK soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda, aralarında DBP İl Başkanı ve HDP'lilerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütü kapsamında yürütülmekte olan soruşturmayla ilgili olarak, bugün yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında DBP İl Başkanı, HDP Alacakaya İlçe Başkanı, İl ve İlçe yöneticilerinin de bulunduğu toplam 10 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu kişilerin ikametlerinde de arama yapıldığı belirtilerek, çok sayıda yasaklı yayın, doküman ve dijital materyallerin ele geçirildiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü açıklamasının devamında şöyle denildi:

"Elazığ merkez DBP, Alacakaya HDP ilçe binalarında yapılan aramada, örgüt mensuplarına ait fotoğraf, PKK/KCK Terör Örgütünü simgeleyen pankart ile çok sayıda yasaklı yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ayrıca 1 şüpheli şahıs İl dışında olmak üzere toplam 2 şüpheli şahsın arama ve yakalama işlemleri devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak tahkikat işlemleri devam etmekte olup, Elazığ Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız devam edecektir."