Elazığ'daki depremzedelerden tepki: Cenazemizin üstünde şov yaptılar

Elazığ'daki depremzedelerden tepki: Cenazemizin üstünde şov yaptılar
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından sosyal medyada yer alan bir video bölgedeki durumu gözler önüne serdi. Depremzede vatandaşlar yetkililere tepki göstererek, "Sadece arkalarından 10-15 kişiyle geldiler, gittiler. Hepsi şovunu yaptı gitti” dedi.

24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Deprem bölgesine yardımların gelmediğini ifade eden depremzede vatandaşlar, “Bu kadar yardım nereye gitti?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Depremzede vatandaşlar için toplanan paraların kendilerine ulaşmadığını dile getiren bir vatandaş, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, televizyonda paralar yattı diye söylüyordu. Hani nerde, kime yattı bu paralar? Dilek Sitesi’nde oturanlar aldınız mı parayı?” dedi.

“HEPSİ ŞOVUNU YAPTI GİTTİ”

Depremzede bir diğer vatandaş ise, yetkililere “Bizim cenazemizin üstünde şov yaptılar” diyerek tepkisini dile getirdi. İhtiyaçlarının karşılanmadığını belirten vatandaş, “Hiç kimse para almadı. Ben bir yardım bile almadım. Ben şuanda gündüz otelde, geceleri ise yurtlarda kalıyorum. Hiçbir ihtiyacımız karşılanmıyor. Yurtlara bizi sadece yatmak için alıyorlar. Acun Ilıcalı o kadar yardım parası topladı. Nerelere gitti o yardımlar? Acun diyor ki, ‘Toplanan paralar sadece depremzedeler için kullanılsın’. Hani yardım? Dün muhtarlığa gittim ve dedim ki, ‘Çağırın bütün gazetecileri, hepsine konuşacağım.’ Kimse doğru bir şey söylemiyor. Bu kadar olmaz. Ben beş nüfuslu bir aileyim; kızım işinden ayrıldı, eşim emekli… Ben hiçbir yardım almadım. Allah yukarıda sadece bir gün arabada üşüyordum, sadece bir tek battaniye aldım. Hiç kimse bize, ‘Bir ihtiyacınız var mı?’ diye sormadı. Sadece arkalarından 10-15 kişiyle geldiler, gittiler. Hepsi şovunu yaptı gitti” ifadelerini kullandı.

“AYIPTIR, GÜNAHTIR”

Yaşananlara ise İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu tepkisini Twitter’dan dile getirdi. Tatlıoğlu paylaşımında 15 Temmuz şehitleri için toplanan paraları da hatırlatarak, “Ayıptır, günahtır, 15 Temmuz şehitleri için toplananlar henüz dağıtılmadı. Deprem için toplananlar da ihtiyaç sahiplerini bulmamış. Yaraya merhem lazım” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler