Elma sirkesi zayıflatıyor mu ?

Elma sirkesi zayıflatıyor mu ?
“Elma sirkesi zayıflatır mı?” sorusunun cevabı merak ediliyor. Evde kalma sürecini yavaş yavaş geride bırakırken karantinadan dolayı evde alınan fazla kilolar için diyetler ve zayıflatan detoks tarifleri araştırılıyor. Zayıflamaya yardımcı olan elma sirkesi detoks suyu tarifini sizler için hazırladık.

“Elma sirkesi zayıflatır mı? En hızlı nasıl kilo veririm?” gibi soruların cevabı araştırılmaya başlandı. Çünkü koronavirüsten dolayı karantina sürecinde alınan fazla kilolardan kurtulma zamanı geldi. 

ana-gorsel-elma-sirkesi-620x375.jpg

Özellikle tatil planı yapanlar plajlara gitmeden kilo verdiren diyetleri ve zayıflatan detoks tariflerini araştırıyor. İçeriğinde birçok vitamin ve minerali barındıran elma sirkesinin zayıflamaya yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

basarili-yonetici-1.jpg

Doygunluk hissini arttıran elma sirkesi bazı diyetlerin içerisinde yer almaktadır. Peki, elma sirkesi zayıflatır mı?

4974115-728xauto.jpg

Zayıflamak için sağlıklı bir beslenme planı uygulamıyorsanız, düzenli egzersiz sadece elma sirkesinden mucize beklemeyin. Ancak elma sirkesinin diyetinize bağlı kalmanızı ve daha az yemek yemenizi sağlayacak bazı özellikleri bulunuyor.

01-egzersiz-yapan-kadinlar-600x400.jpg

Araştırmalara göre yemekle birlikte sirke tüketenlerin bir sonraki öğüne kadar atıştırmalık bir şeyler yeme isteğinin azaldığı ve bir sonraki öğünde daha az yemek yedikleri saptanmış. Bu da demektir ki elma sirkesi tok tutuyor.

650x344-elma-sirkesinin-faydalari-nelerdir-1556536177231.jpg

Elma sirkesinin zayıflamaya diğer etkisi ise kan şekerini düzenlemesi. Yemek yedikten sonra artan kan şekeri bir süre sonra çıktığı hızla düşmeye başlar. 

af2b95be-ffa1-4c4e-a9d5-8f92acae4ea2-m.jpg

Kan şekeri düştükçe yemekten sonra yaşanan “ağırlık çökmesi” hissinden kurtulmak için genellikle metabolizmadan gelen uyarılara bağlı olarak tatlılara yöneliriz. Elma sirkesi, kan şekerinin aniden yükselip düşmesini önlediği için bu tatlı krizlerinden darbe almadan çıkmanızı sağlar. Bu da diyetin kalori hesaplanmasında oldukça önemlidir.

spor-yapan-kadin.jpg

Elma sirkesi karbonhidrat ağırlıklı bir yemek sonrasında kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. 

maxresdefault-009.jpg

Yemek sırasında 1 parça ekmek içini sirkeye banıp yemek kan şekerini yüzde 34’e varan oranda düşürür.

yag-yakan-saglikli-diyet-listesi-5-gunluk-yag-yakici-diyet-1578219984-3958.png

Yatmadan önce 2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketimi açlık kan şekerini yüzde 4 oranında düşürür.

 

İşte elma sirkesinin tüm bu özellikleri gün boyu aldığınız kalori miktarına etki ederek daha az yemek yeme ihtiyacı hissetmenizi, tatlılardan uzak durmanızı ve buna bağlı olarak gün içinde daha az kalori almanızı sağlayabilir.

kilo-vermek-icin-kolay-uygulanabilir-diyet-listesi-4859-1.jpg

Diyet yaparken elma sirkesi nasıl kullanılmalı? sorusunun cevabı da merak ediliyor. 

1-haftada-3-kilo-verdiren-diyet-lis-8oky-cover.jpg

Bazı uzmanlar yemeklerden önce, bazıları yemek sırasında bazıları ise yemeklerden hemen sonra 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketilmesini öneriyor.

5e4512eeae298b422e7b61ec.jpg

Bazıları ise sirkenin asitli yapısının hassas bir midesi olanlarda sorun yaratabileceğini bu nedenle mutlaka suyla inceltilerek tüketilmesi gerektiğini söylüyor. 

sok-diyet.jpg

Elma sirkesini tüketmenin en güvenli yolu salatalarda daha fazla elma sirkesi kullanmak. Bu sayede hem salatanın lezzeti artar hem de direkt olarak içilmediği için mide yanması gibi sorunlara yol açmaz.

ogrencilikte-diyet-nasil-yapilir.jpg

Herhangi bir sağlık sorunu olanlar elma sirkesini tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.

1-fzuffmau5hc-imy4mwbhyw-001.jpeg

Zayıflamak için elma sirkesi detoks tarifi için malzemeler arasında şunlar yer alıyor: 2 su bardağı su, 1 adet dilimlenmiş elma, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı tarçın, vanilya ekstresi, limon suyu, acı biber veya Hindistan cevizi yağı.

Zayıflatan elma sirkesi detoksunun yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılır. Bu karışım akşam yemeğinden ve kahvaltıdan önce tüketilebilir.

 

İlgili Haberler