Elmalı Davası'nda anne ile ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı

Elmalı Davası'nda anne ile ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı
Antalya'da iki çocuğun uğradıkları cinsel istismarı resmederek anlattığı davada tutuklanan annenin ve üvey babanın serbest bırakılmasına tepkiler sürerken çocukların annesinin gazinolarda konsomatris olarak çalıştığı ve "Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma" suçundan uzun süre cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Elmalı Davası'nda anne ile ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Babaanne gözyaşları içinde isyan etti

Elmalı Davası olarak bilinen ve anaokuluna giden kız çocuğu G.E.G. (6) ile ağabeyi İ.E.G.''nin (9), Balıkesir''de yaşayan babaannesi G.S.''nin savcılığa yaptığı şikayet başvurusuyla ortaya çıkan cinsel istismar davası Türkiye''yi ayağa kaldırdı. Davaya ilişkin tepkiler devam ederken, çocukların annesi Merve A. hakkında çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Babaanne G.S.''nin savcılığa yaptığı şikayetinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklanırken, olaya ilişkin davanın üçüncü duruşmasında sanıklar kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediler.

ANNE SİLAHLI YAĞMA SUÇUNDAN CEZAEVİNE GİRMİŞ

Sabah''tan Ümit Erkan Demircan''ın haberine göre anne Merve A.''nın gazinolarda konsomatris olarak çalıştığı, 2019 yılında Antalya''nın Konyaaltı İlçesi''nde "Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma" suçundan uzun süre cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Merve A. savunmasında, 2019’da yağma suçundan cezaevine girdiğini, iki çocuğu ve eşiyle aynı ortamda hiç bulunmadıklarını öne sürerek eski kayınvalidesini ve eşini kendisine iftira atmakla suçladı.

Rahmi A. ile evli olduğu dönemin büyük bölümünü cezaevinde geçirdiğini ifade eden Merve A. şunları söyledi:

''''Sadece izinlerde çocuklarımı görebiliyordum. Çocukların bahsettiği A. denen kişi ile 3-4 ay, M. ile de 1,5 ay birlikteliğim oldu. Ben bu şahıslarla görüştüğüm dönemde kızıma, annem ve babam bakıyordu. Bu şahıslarla ben kafe dışında bir yerde görüşmedim. M. ve F. isimli kişileri de tanımam. Bu benim üzerime atılan bir iftiradır. Çocukların ifadelerinde geçen isimleri, çocukların dahi bilme ihtimali yoktur. Bu isimleri babaanne G.S. bilmektedir. Ayrıca ifadelerde gerçek olmayan şahıslar bulunmaktadır. Ben cezaevinden çıktıktan sonra çocukları babaannelerinden istedim ve ardından bu suçlama yapıldı. Kaynanam G.S. ile eski eşim G.G.''den şikayetçi ve davacıyım"

Rahmi A. ise "Ben Merve A.''yı Finike''de gazinoda gördüm. 2018''de evlendik. Onun resmi olarak ikinci eşiyim. Çocukların söylediği gibi ahlaksız bir durum söz konusu değil. Babaanne G.S., anneyi kötü göstererek çocukları bize göstermemeye başladı. Eşim Merve A., 2019 yılında yağma suçundan cezaevine girdi. Bugüne kadar 4 kez cezaevinden izinli çıktı ve bunun iki gününü otelde tatil yaparak geçirdik. Diğer iki günde ise eşim ve ben çocuklarla bir arada kalma zamanımız olmadı" diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDILAR

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.''nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

BABANNE İSYAN ETTİ

Eski gelini Merve A. ve Rahmi A.''nın serbest kalmasına Balıkesir''de çocuklarla birlikte yaşayan babaanne G.S. isyan etti. Göz yaşı döken babaanne G.S. ''''Ne gecem ne gündüzüm kaldı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben ateşler içinde kavruluyorum. Torunlarım ağır depresyon ilaçları alıyor. Ne yaşadıklarını onlar biliyor. İki çocuk, iki melek şu an can çekişirken onlar dışarıda gezecek. Bu hiç adil değil" ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler