Elmalı Davası'nda anne ve üvey babanın görüntüleri ortaya çıktı

Elmalı Davası'nda anne ve üvey babanın görüntüleri ortaya çıktı
7 ve 10 yaşındaki iki kardeşin cinsel istismarına yönelik olay Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Çocukları para karşılığı istismara zorlayan ve üzerlerinden para kazanan istismarcı anne ve üvey babanın fotoğrafları ortaya çıktı.

Elmalı Davası'nda anne ve üvey babanın görüntüleri ortaya çıktı. Bu rezil çifti dünya unutmayacak

Geçtiğimiz yıl meydana gelen iğrenç olayda 7 yaşındaki G.E.G. ile 10 yaşındaki İ.E.G uğradıkları cinsel istismarı resmederek anlatmıştı.  Anne ve üvey babanın tahliye edilmesiyle yeniden gündeme geldi. İstismarcı anne ve üvey babanın tahliyesi hemen hemen herkesi adeta çileden çıkardı.

İSTİSMARCI ANNE VE ÜVEY BABA

İğrenç olayın tekrar gündeme gelmesinin ardından anne ve üvey babanın fotoğrafları ortaya çıktı. İsimlerinin Merve Akman ve Rahmi Akman olduğu açıklanan faillere sosyal medyada tepki yağdı.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl haziran ayında, Balıkesir''de savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı söyleyerek eski gelini Merve Akman, kocası Rahmi Akman ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı belirtilen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.''nin, Çocuk İzlem Merkezi''nde ifadesine başvurdu.

Savcılığa verdiği ifadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve Akman''ın Rahmi Akman ile evlendiğini, fakat F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi Akman ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı. 7 yaşındaki G.E.G.''nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve Akman, üvey babası Rahmi Akman ve dayısı S.''den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı aktarıldı. G.E.G., anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.''nin de kendisini çok dövdüğünü sözlerine ekledi.

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike''deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü anlattı. İ.E.G., üvey baba Rahmi Akman, M. ve dayısı S.''nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi.

İSTİSMARIN RESMİNİ ÇİZDİLER

İki kardeş uğradıkları istismarı, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Soruşturma dosyasına giren bu resimlerde istismar apaçık kağıda döküldü. Merve Akman, ifadesinde, "Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı. Rahmi Akman da "Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

BAKANLIKTAN ELMALI DAVASI AÇIKLAMASI

Antalya Elmalı''da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:

“06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır. Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.

05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.

BAŞSAVCILIK''TAN AÇIKLAMA

Tutuklu yargılanan istismarcı anne Merve Akman ile üvey baba Rahmi Akman''nın ocak ayındaki 3''üncü duruşmada tahliye edilmesinin ardından dava konusu, bugün sosyal medyada gündem oldu. Çocukların çizimlerine yer verilen paylaşımlarda ''#elmalıdavası'' etiketiyle çok sayıda tweet atıldı. Konunun yeniden gündeme gelmesi üzerine Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarında Antalya ili Elmalı ilçesinde 2019''da gerçekleştiği iddia edilen 2 çocuğun istismar edilmesi olayı ile ilgili yürütülen yargılamaya ilişkin bir kısım iddialar karşısında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. 5 Mayıs 2020 tarihinde mağdur çocukların babaanneleri tarafından, 2019 yılında Finike ilçesinde anne, üvey baba ve dayıları tarafından çocukların cinsel istismara uğradıkları iddiaları ile Balıkesir/Edremit Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar ve şikayette bulunulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturmaya başlanılmış ve çocuklara psikososyal destek verilerek çocuk izlem merkezinde beyanları alınmıştır. Yürütülen soruşturma neticesinde elde edilen bulgular ve çocuklara karşı nitelikli cinsel istismar eylemlerinin gerçekleştirildiği yönünde yeterli şüphe oluştuğu kanaatiyle 24 Temmuz 2020 tarihinde düzenlenen iddianame ile sanıkların cezalandırılması istemiyle Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Delillerin tam olarak toplanmamış olması, delillerin karartılma ihtimalinin bulunması gerekçeleri ile 16 Ekim 2020''de mahkeme tarafından sanıkların tutuklanmasına karar verildiği belirtilen açıklama, şu şekilde devam etti:

"Yargılama sürecinde delillerin toplanmış olması ve alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak sanıkların 5 Ocak 2021 tarihinde tutuksuz yargılanmalarına karar verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bu karara itiraz edilmiştir. Antalya 10''uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından itiraz reddedilmiştir. 5 ay önce tutuksuz yargılanmalarına karar verilen sanıklar hakkındaki yargılama süreci devam etmekte olup, son duruşma 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılarak, duruşması 17 Eylül 2021 tarihine bırakılmıştır. Yargılama sürecinde alınan mağdur beyanları ve toplanan tüm deliller mahkemesince birlikte değerlendirilecek olup, nihai karar bağımsız ve tarafsız yargıya aittir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yargılama süreci titizlikle takip edilmektedir."

 

İlgili Haberler