Elon Musk ''Çevreye duyarlıyım'' demişti. 65 kilometreyi özel jetle gidince linç edildi

Elon Musk ''Çevreye duyarlıyım'' demişti. 65 kilometreyi özel jetle gidince linç edildi
SpaceX, Tesla ve son zamanlarda almış olduğu sosyal medya uygulaması olan Twitter'la gündemden düşmeyen Elon Musk, 65 km mesafeye özel jetiyle gidince sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

DonanımHaber''den alınan bilgilere göre; Tesla''yı her zaman çevre sorunlarının ve çevresel kaygıların ilk sırada olduğu bir şirket olarak savunan Elon Musk, San Jose ve San Francisco arasındaki 65 km''lik mesafeyi özel jetiyle geçince sosyal medyada kullanıcılar tarafında yoğun bir şekilde eleştirildi. 

Elon Musk''ın, Tesla''yı her zaman çevre sorunlarının ve çevresel kaygıların ilk sırada olduğu bir şirket olarak sunduğunu biliyoruz. Ancak, Musk geçtiğimiz gün, insanların onun gerçek bir eko-aktivist olduğundan şüphe etmesine neden olan oldukça garip bir hamle yaptı: Tesla''nın başkanı, San Jose ve San Francisco arasındaki 65 km''lik mesafeyi  katetmek için özel jetini kullandı.

Elon Musk''ın uçaktaki tüm hareketlerini izleyen ElonJet twitter hesabına göre, uçuş sadece 9 dakika sürdü. Bu durumun Tesla''nın CEO''suna oldukça fazla zaman kazandırdığı açık, ancak bu kadar kısa süreli bir uçuştan kaynaklanan zararlı emisyon miktarı, içten yanmalı motora sahip bir araba yolculuğunun emisyonlarıyla karşılaştırılamayacağı söylendi.

Bu duruma yoğun yapan kullanıcılardan biri Musk''ı sahte oluşuyla suçladı ve şu ifadelere yer verdi:

Elon, Tesla''yı ''yeşil'' bir şirket olarak tanıtırken aynı zamanda kısa mesafelerde seyahat etmek için özel jetini kullanıyor ve çevreyi benim arabamla bir yılda yaptığımdan daha fazla kirletiyor. Vay be ne kahraman.

İlgili Haberler