Elon Musk: "Tesla'nın nakiti 10 ay içinde tükenecek"

Elon Musk: "Tesla'nın nakiti 10 ay içinde tükenecek"
Kurulduğu tarihten beri önemli sorunlarla karşı karşıya gelen Tesla, özellikle finansal anlamda büyük sorunlar yaşıyor. Elon Musk, Tesla'nın nakit sorunuyla karşı karşıya olduğunu ifade ederek "Tesla'yı zor günler bekliyor" dedi.

Şirket içi sızıntılar, maddi sıkıntılar ve otonom sistemlerde yaşanan büyük problemlerle sık sık gündeme gelen Tesla, bu sefer çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya. Elon Musk yaptığı açıklamada şirket içi maliyetlerde bir düzenleme yapılmadığı taktirde, Tesla’nın kasasındaki nakitin 10 ay içerisinde tükeneceğini söyledi.

Son zamanlarda yapılan sermaye arttırımlarına rağmen Musk’ın yaptığı açıklamalar, tehlikenin büyüklüğünü de işaret ediyor. Konuyla alakalı olarak çalışanlara mail gönderen Musk, tüm masraflarda önemli düzenlemeler yapılmadığı taktirde şirketin nakitinin 10 ay içerisinde tükeneceğini belirtti.

OTONOM SÜRÜŞ TEKNOLOJİSİNDE ÖNEMLİ SORUNLAR VAR

Geçtiğimiz günlerde dördüncü defa ölümcül bir kazaya sebebiyet veren Tesla’nın, son kazası da ölümcül. İlk olarak Mayıs 2016‘da kazaya sebebiyet veren Tesla’nın kaza sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum son tüketicinin, otonom araç teknolojilerine karşı, biraz daha mesafeli olmasına sebep oluyor.