Twitter'a kızan Elon Musk Twitter'ın ortağı oldu

Twitter'a kızan Elon Musk Twitter'ın ortağı oldu
Elon Musk 26 Mart tarihinde kendi Twitter hesabından, Twitter'ın ifade özgürlüğüne yer vermediğini iddia etmiş ve anket başlatmıştı. Kullanıcılar da Elon Musk'ı destekleyerek Twitter'da ifade özgürlüğünün olmadığını söylemişti. Bugün ise Musk, Twitter'a %9 oranında hisse sahibi olmaya karar verdi.

Twitter paylaşımlarla eleştiren sık sık gündemde yer alan Elon Musk bu kez Twitter''a ortak olmasıyla dikkat çekti. Tesla CEO’su, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın ifade özgürlüğüne bağlı kalıp kalmamasıyla ilgili bir anket yapmıştı. Bunun ardından takipçilerine konuya ilişkin bazı sorular da soran iş insanı, platformun algoritmasındaki fiili önyargı nedeniyle yeni bir platform kurabileceğinin sinyallerini vermişti.

Ancak bugün Musk, platformun hisse ortağı oldu. Bloomberg, Elon Musk’ın Twitter’dan pasif hisse satın aldığını duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler Borsası Güvenlik ve Değişim Komisyonu’na göre Elon Musk, 14 Mart 2022‘de Twitter Inc’den yüzde 9,2’lik pasif hisse aldı. Dosyada Musk’ın 73.486.938 ortak hisseye sahip olduğu açıklanırken, bu gelişmenin ortaya çıkması sonrası Twitter hisselerinde gözle görülür bir artış yaşandı.

Bloomberg’in Elon Musk’ın Twitter’dan yüzde 9,2’lik pasif hisse aldığını duyurmasının ardından şirketin hisselerinde piyasa öncesi yüzde 26 oranında artış meydana geldi. Tabii bu gelişme sonrası akıllara ilk olarak iş insanının bir süre önce yaptığı Twitter’dan memnun olmadığı ve yeni platform kurabileceğine yönelik paylaşımları geldi.

İlgili Haberler