Elon Musk'ın SpaceX şirketinin roketlerinin adı nedir? Hadi İpucu Cevabı

Elon Musk'ın SpaceX şirketinin roketlerinin adı nedir? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi Instagram'dan, Elon Musk'ın kurduğu SpaceX şirketinin, uzaya kargo taşımak için kullandığı yeniden kullanılabilir roketlerinin adını biliyor musun? diye sordu...

Yeni yıl yarışması düzenlenecek olan Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bu akşam ki ipucu sorusunu Instagram hesabından, "Elon Musk'ın kurduğu SpaceX şirketinin, uzaya kargo taşımak için kullandığı yeniden kullanılabilir roketlerinin adını biliyor musun?" diye sordu. Hadi bu akşam saat 20.30'da tam 201.900 TL değerindeki para ödülünü 12 soruyu doğru bilen takipçileri ile bölüştürecek. Hadi joker kodunu almak için ise, BİP uygulamasını yüklemeniz gerekiyor.

HADİ İPUCU CEVABI

31 Aralık Hadi ipucu cevabı: Elon Musk'un roketlerinin adı, "Falcon Heavy"dir.

HADİ İPUCU SORUSU: SPACEX ŞİRKETİNİN MARSA FIRLATTIĞI ROKETLERİN ADI

ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Fırlatma işleminin ilk aşaması sorunsuz gerçekleşti ve Atlas Okyanusu üstünde roketten ayrılan kapsül yeniden kullanılmak üzere dünyaya döndü. Roket ise Mars'a doğru yol almayı sürdürüyor. 

Tesla'nin üst düzey yöneticisi ve SpaceX’in kurucusu milyarder iş adamı Elon Musk'a ait Falcon Heavy füzesi, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden sorunsuz bir şekilde fırlatıldı. 

Fırlatma sonrası kapsülden ayrılan roketler Dünya'ya döndü. Kapsülün Mars'a doğru yol almaya devam ediyor.

Uzay taşımacılığında çığır açması beklenen rokete Tesla'nın ürettiği ve sürücü koltuğunda astronot giysileri giydirilmiş manken yerleştirilen kırmızı renkli bir otomobil de yüklendi. Aracın radyosu ise David Bowie'nin 'Space Oddity' şarkısını çalacak. 

Elon Musk, gazetecilere yaptığı açıklamada "Araba dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Roketten Mars'ın yörüngesine yerleştirilecek aracın, bir kaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

Üç besleyici roketi ve 27 motoru olan Falvon Heavy adlı roket, 2 milyon kilogram itme gücünde. Roket, 45 yıl önce NASA'nın astronotları uzaya taşıdığı 'Satürn 5' roketlerinden sonra fırlatılan en güçlü roket olma özelliği taşıyor.