Emekli maaşları ne zaman yatacak?

Emekli maaşları ne zaman yatacak?
Kurban Bayramı’na günler kala memur ve emeklilerin maaşlarının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar “Emekli maaşları ne zaman yatacak?” sorusunun cevabını arıyor. İşte memur ve emekli maaşlarının ne zaman yatacağına dair detaylar…

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar da “Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte memur ve emeklilerin maaşlarının ödenme tarihi…

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

SSK emeklileri 8 Ağustos itibariyle ikramiyelerini almaya başladı. Hatırlanacağı üzere Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla 12 milyonu aşkın emekliye bayram ikramiyesi ödeneceğini belirtmişti.

Bakan Selçuk, "Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 8 ve 9 Ağustos'ta ödeyeceğiz. İkramiyeler SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 9 Ağustos'ta ödenecek. 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiye miktarı yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olacak. Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli maaşları ile birlikte “Memur maaşları ne zaman ödenecek?” sorusuna da vatandaşlar tarafından yanıt aranıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanlarının bu ay Kurban Bayramı sonrasına denk gelen maaş ödemelerinin 9 Ağustos Cuma günü yapılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Kamu çalışanlarımızın bu ay Kurban Bayramı sonrasına denk gelen maaş ödemeleri bayram öncesinde, 9 Ağustos Cuma günü yapılacak. Tüm kamu çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Kurban Bayramımız şimdiden mübarek olsun." ifadelerine yer verdi.