Emekliler isyan bayrağını çekti 'Artık o işlemler yasaklandı'

Emekliler isyan bayrağını çekti 'Artık o işlemler yasaklandı'
Bankalardan milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek karar duyuruldu. Özellikle emeklileri üzecek düzenleme uygulamaya koyuldu. Artık o işlemleri yapmak yasaklandı.

Milyonlarca vatandaşa kötü haber bu kez bankalardan geldi. Bankalar, banka veznelerinde oluşan yoğunluğu azaltmak ve vatandaşların işlemlerini daha kolay halletmelerini sağlamak amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti.

BANKALARDA YENİ DÖNEM

Bankalar birçok noktaya ATM yerleştirerek veznelerdeki yoğunluğu azaltmayı hedefliyor. Türkiye genelinde toplam 49 bin 847 adet ATM bulunurken, vatandaşlar bu ATM'ler aracılığıyla para çekme ve yatırma işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyorlar. Ancak, ATM kullanmayı bilmeyen veya tercih etmeyen vatandaşlar, işlemlerini banka veznelerinden yapmayı tercih ediyorlar.

EMEKLİLER İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ

ATM kullanmayı sevmeyen veya bilmeyen vatandaşlara özellikle de emeklilere kötü haber geldi. Artık vatandaşlar, veznelerden istedikleri miktarda para yatırma ve geri çekme işlemlerini gerçekleştiremeyecekler. Yapılacak olan yeni düzenlemede, banka veznelerinde müşterilerin 20 bin TL altındaki miktarların yatırma ve çekme işlemleri artık yapılamayacak. Bu tür işlemler, 20 bin TL altındaki miktarlar için ATM'ler üzerinden gerçekleştirilecek. ATM kullanmayan emeklilerin bu karara tepki gösterdiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.