Ali Ülker: Geleceğin gıdalarını araştırıyoruz

Ali Ülker: Geleceğin gıdalarını araştırıyoruz
Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın düzenlediği 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, dün İstanbul’da başladı.

Zirve öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, toplantılarda doğru bilinen yanlışlara dikkat çekileceğini belirterek şunları söyledi; “Sabri Ülker adını taşıyan vakıfla bu işi sosyal olarak sahiplenmek istedik. Çok boyutlu projeler gerçekleştirip, geleceğin gıdaları ve beslenme şekilleri üzerinde çalışıyoruz. Bu vakıf
sadece bir işi değil, topluma olan sevgiyi de göstermektedir. Dünyada her yıl bir çok sağlık problemiyle karşılaşılmakta ve insanlık ciddi bir mücadele sürdürmektedir. İşte biz” 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi “nde doğru bildiğimiz yanlışlara dikkat çekip gerçeklerle sizleri buluşturacağız.” Toplantıda sağlıklı beslenme ile ilgili kısa filmler de gösterildi. Filmlerde, Looney Tunes karakterleri kullanıldı. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Zirvesi’nde, dünyaca ünlü bilim insanlarıyla birlikte, “Beslenmenin Geleceği”ni ele alındı. Raffles Hotel İstanbul’da düzenlenen zirvede; bilim insanları, sektör liderleri ile “Beslenme alışkanlıklarının nasıl ve neden değiştiğini” konuştu. Toplantılara katılan isimler arasında; Prof. Walter C. Willett, Prof. Gökhan Hotamışlıgil, Prof. Adam Drewnoski, Prof. Hans Konrad Biesalski, Prof. Barbara J. Rolls, Prof. Monique Reats gibi ünlü isimler vardı.