Eminağaoğlu'ndan emekli amiraller açıklaması

Eminağaoğlu'ndan emekli amiraller açıklaması
YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, emekli amiraller hakkındaki dava ile ilgili, "Bu aşamada, başka hukuka aykırılıklar yaratılmaması için, listede ismi olan her emekli amiral, kısa ve özlü olarak maddi gerçeği ifade eden yazılı dilekçelerini ana dosyaya konulmak üzere kendi avukatları aracılığı ile polisi devreye sokmadan bulundukları yer başsavcılıklarına sunmalı, böylece artık soruşturmanın da biçimden biçime sokulması önlenmelidir" dedi.

Eminağaoğlu'ndan emekli amiraller açıklaması

104 emekli amiral tarafında gece yarısı yayınlanan Möntrö bildirisinin ardından aralarında Cem Gürdeniz''in de olduğu emekli amirallere gözaltılar gerçekleştirilmişti. Emekli amirallere ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı gibi cezalar verilirken, konuyla ilgili YARSAV Eski Başkanı Faruk Emin Ağaoğlu''ndan açıklama geldi. 

Ağaoğlu, soruşturmanın biçimden biçime sokulmasının önlenmesi gerektiğini kaydederek, "Bu aşamada, başka hukuka aykırılıklar yaratılmaması için, listede ismi olan her emekli amiral, kısa ve özlü olarak maddi gerçeği ifade eden yazılı dilekçelerini ana dosyaya konulmak üzere kendi avukatları aracılığı ile  polisi devreye sokmadan bulundukları yer başsavcılıklarına sunmalı, böylece artık soruşturmanın da biçimden biçime sokulması önlenmelidir" dedi.

Faruk Eminağaoğlu''nun konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde: 

Emekli amirallerin açıklaması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, isimleri kamuoyuna yansıyanlarla sınırlı olmadığı, listede isimleri yer alan 104 emekli amiralin tamamı hakkında soruşturma açıldığı anlaşılmıştır.

Bizzat kendisi hukuk dışı olan ve kısıtlama kararı da bulunan soruşturma   kapsamında, sürekli işlem yapılmakta olup, şimdiye kadar ki gözaltı, arama, dijital materyallere el koyma, ifade, adli kontrol işlemlerinin tamamının açıkça hukuka aykırılık taşıdığı görülmüştür.

Şimdi yine arama, dijital materyallere el koyma ve ifade için davetiye işlemlerinin yürütülmekte olduğu ve bunların yine hukuka aykırı olarak yapıldığı görülmüştür.

Bu aşamada, başka hukuka aykırılıklar yaratılmaması için, listede ismi olan her emekli amiral, kısa ve özlü olarak maddi gerçeği ifade eden yazılı dilekçelerini ana dosyaya konulmak üzere kendi avukatları aracılığı ile  polisi devreye sokmadan bulundukları yer başsavcılıklarına sunmalı, böylece artık soruşturmanın da biçimden biçime sokulması önlenmelidir.