Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Emperyalizmin Türkiye Ajandası...

Bu bir kitap adı... “Emperyalizmin Türkiye Ajandası” eseri Togan Yayınları’nın sahibi İsmail Arlı’nın çalışması. Eseri dikkatle okudum. Açıkça yazmam gerekirse; böyle bir kitap yazmak inanın cesaret işi! Konuların her biri el yakan bir kor gibi... 461 sayfalık bu eserde çok şey anlatılıyor. Neler anlatılıyor derseniz; bunları sizlere yazmam için değil bir köşe, gazete sayfasının tümü de yetmez.
Siz, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nı (93 Harbini) anlatan, Doğu Cephesi Komutanı Gâzi Ahmet Muhtar Paşa’nın Özel Kalem Müdürü Mehmet Arif Bey’in “Başımıza Gelenler” eserini okumuşsanız ve o eserdeki gerçeğin ayrıntıları sizi ne kadar etkilemişse; işte Emperyalizmin Türkiye Ajandası da öylesine bir etki gücüne sahip. Bir diğer deyişle bu eser son 11 yılda ’başımıza gelenleri’anlatıyor. Şunu diyen de çıkabilir; “Cânım efendim; başımıza ne geldi ki? Otoyollar, uçaklar, tüneller, hastaneler, yiyecek paketleri, çuvallarla kömürler... Ve daha neler; hepsi emrimizde!” Evet, böyle düşünenler çıkabilir. Doğrudur; bu kitap yüksek teknoloji üretiminden yoksun, ama gözalıcı, bir Türkiye’den söz etmiyor... Emperyalizmin Türkiye Ajandası; şeref, haysiyet, devlet onuru, yüksek değerlerin kafeslenmesi, başımıza çuval geçirilmesi, birliğimizin hançerlenmesi, Türk milletinin ve vatanın bütünlüğü gibi konulardan söz ediyor... Bir başka deyişle bu kitap; 1919 yılı sonlarında Fransız kuşatması altında inleyen Antep’te ki o kahraman halkın direnişindeki anlamı hatırlatıyor... O günlerde, Fransız İşgâl Kuvvetleri Komutanı Albay Andre, uçaklardan attığı bildiride şöyle diyordu: “Antepliler! Fransız egemenliğinde, Fransız etkisinde zengin olacaksınız. Direnmeyiniz!” Antepliler bu aldatıcı çağrıya kulak asmadı ve şanlı Antep direnişiyle 11.000 şehit vererek Antep’i kurtardı ve Gâzi oldu! Kurtardı; çünkü Türk milletinin mayasında emperyalizme boyun eğmek yoktu!
İşte Emperyalizmin Türkiye Ajandası kitabı, mayası bozuk ’mühre kuşları’eliyle ordumuz yanında, tüm ülkemizi ‘kafeslemeye’ çalışanların yaptıklarını açıklıyor. Bu kitap işte bunun için satır satır okunmalı! Bu kitap, “Türk Ordusu’nun omurgasını kırdık” “Türk Ordusunu kafesledik” diyenleri deşifre ediyor... Özellikle, “Türkiye’nin gevşek federasyonlarla parçalanması” projesinin mimarı; ABD Dışişleri ve Pentagon’a yakınlığı ile bilinen Stratfor Düşünce Kulübü üyelerinin başı, David L. Philips’in Türkiye ’oyunlarını’açıklıyor. Ve yine bu kitap, basındaki emperyal güçlerin uşaklarını yazıyor. Barzani’ye NATO Barış Ödülü’nün niçin verildiğini anlatıyor. Türklere “Bir Kürt kedisi bile teslim etmem” diyen Talabani’nin Türk devlet kurumlarıyla nasıl ’dalga geçtiğini’belgelerle açıklıyor. Ve bu eser emperyalizmin Türkiye’deki ajanlarını deşifre ediyor.
461 sayfada çok şey anlatılıyor; ama bir gazete yazıcısının, ‘evlerine, iş yerlerine Türk Bayrağı astıkları için’ İzmir’in o güzel insanlarını kınaması, onları ’psikolojisi bozuk’olarak görmesi tuhaflığıdır. Oysa İzmirli, yaşananlara tepki olarak bayrak asmasının dışında; Ege yöresinde, oğlu askere giden her aile, yavrusu gelene kadar, balkonundan, penceresinden Türk Bayrağını indirmez. Tanrım korusun; şayet sırtlanlar, o yavruyu şehit etmişse, o aile Türk’ün şanlı bayrağını sonsuza kadar hiç indirmez!
Böyle bir eseri Türk milletine sunduğu için Sayın İsmail Arlı’yı gönülden kutluyorum. Her evde bulunması gereken bu esere Togan Yayınları’nın (0212) 542 02 97 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.
Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları