Yedi sülalesinden hesap soracağım!

Yedi sülalesinden hesap soracağım!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul turunda yolsuzluk ve rüşvet konusuna ağırlık verdi: İktidara geldiğimizde Erdoğan’ın yedi sülalesinden hesap soracağım

Yedi sülalesinden hesap soracağım!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü İstanbul turunda Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullandı. Bahçeli, “MHP, sen nereye gidersen git; Yüce Divan’a çıkarmazsa namerttir” dedi. “Görseniz de görmeseniz de fark etseniz de etmeseniz de İstanbul’un sevgilisi olmuş bir MHP var” diyen Bahçeli, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerin milletin geleceğinin belirlenmesinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi. MHP lideri, “Seçim takvimi açıklanmadan, siyasi partilerin, MHP dışında henüz adaylarının belirlemediği bir dönemde, bazı medya kuruluşlarının temsilcileri ve iktidarın yandaşı kamu araştırma kuruluşları, İstanbul’un kaderini iki partinin eline bırakırcasına, adaletsiz, ahlaksız, alçakça propagandaya başladı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasi iktidarın ilk yapacağı şey ne olmalıdır? ’Benim iktidarım döneminde yolsuzluk ve rüşvet varsa sonuna kadar gidilmeli ve gereği yapılmalıdır’demek dururken, üstünü örtmenin, kolluk kuvvetlerinin yönetmeliğini değiştirmenin, savcıları kıyıma, emniyet mensuplarını Türkiye’nin her tarafına dağıtmayı tercih etmenin anlamı ne olsa gerektir? Bunun bir tek anlamı vardır. 

Başkesen oldu

‘Yolsuzluklarla, rüşvet anlaşılmıştır, yakamıza yapışılmaktadır. Öyleyse bunu reddedelim. Bunun yerine bir gerekçe koyalım, halkı bir algı yönetimiyle aldatalım ve yolsuzluk ve rüşvetten dolayı ne benim, ne bakanlarımın ne de AKP’nin yöneticilerinin hiçbir şekilde bir sorumluluk altına girmemesi için onları korumalıyım, kollamalıyım’ diyerek, ne varsa inkar ediyor. Öbür taraftan da ’ortaya koyduğumuz hizmetlerin önünü kesmek için komplolar hazırlanıyor’deniyor. Bir Başbakan, oğlu da dahil olmak üzere yolsuzluklarla mücadele edeceğine baş kesen oluyor, yolsuzluğu fark eden kimse kafasını almaya çalışıyor. Ne kadar baskı yaparsa yapsın devletin kayıtlarına düşmüş, iz bırakmış yolsuzluk ve rüşveti, bugünkü iktidar sormazsa, namerdim iktidara geldiğimizde yedi sülalesinden soracağım.”

Kazak Vakfı’na ziyaret

Demokrasi içerisindeki mücadeleyle bugünkü iktidardan kurtarılması gerektiğini belirten Bahçeli; “Cesaretin varsa bu paralel devletle de mücadele et. Fatih’te bir levha gördük. Türkiye haritasının üzerinde yıka bunu diyor. Temiz bir Türkiye isteniyor. Esnaflar da duysun ne kadar Omo varsa Tursil varsa ne kadar Persil varsa alayını alacağım. Haliç’e dökeceğim AKP’yi 40 defa yıkayacağım” dedi. MHP Küçükçekmece Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaptığıkonuşmanın ardından Bahçeli, partisinin Zeytinburnu ilçe teşkilatı ile Kazak Türkleri Vakfı’nı ziyaret etti. Vakıf yöneticileriyle bir süre sohbet eden ve ikram edilen geleneksel bir yemeği yiyen Bahçeli, kendisine hediye edilen yöresel kıyafeti de giydi.

Yeniden yargılama oyunu!

HSYK ile ilgili yasa tekliflerinin Genel Kurul’a geldiği zaman MHP’nin kabul etmeyeceğini ve karşı oy kullanmak için Meclis’te üzerine düşen görevi yerine getireceğini dile getiren Genel Başkan Devlet Bahçeli, yeniden yargılamaya ilişkin olarak da şöyle konuştu: “Bu yine bir oyundur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli danışmanı ve Ankara Milletvekilinin, ’Milli ordu kumpas altındadır, ona kumpas kuruluyor’diyerek, bir maymuncuk sözcükle önce Genelkurmay Başkanlığı’nın suç duyurusunda bulunulmasına, arkasından YARSAV’ın suç duyurusunda bulunması, arkasından da bir Baro Başkanı’nın sanki çok büyük işler yapıyormuşcasına yeniden yargılanma süreciyle meşgul olmaları hali, yine bir gündem değişikliğidir. Bunlar samimilerse önce Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye’nin birçok kurumları, sivil toplum kuruluşları, öte yandan YARSAV, öte yandın Barolar Birliği hep beraber yolsuzlukla mücadele ilk hedefiniz olmalıdır.”