Enflasyona göre memur zammı 2019 ne kadar

Enflasyona göre memur zammı 2019 ne kadar
Enflasyona göre belirlenen memur zammı ne kadar olacak? sorusu milyonlarca memurun merakla beklediği sorulardan biri oldu. Ocak ayında belirlenen enflasyon rakamları sonucunda memur zammı da belirlenecek...

2019 yılı Enflasyona göre memur zammı ne kadar olacak? Sorusu şu an sıkça aratılan kelimelerdin başında yer aldı. Enflasyon kasım ayında yüzde 1,44 gerileyerek yıllık bazda yüzde 21,62 oldu. Peki Ocak ayında zam oranları ne kadar olacak? Belirlenen enflasyon rakamları sonucunda memur zammı da belli olacak.

ENFLASYONA GÖRE MEMUR ZAMMI

Memurlar maaşlarına son zammı geçtiğimiz temmuz ayında almışlardı. Toplu sözleşmede öngörülen yüzde 3.5'lik zamma ek olarak 2018'in ilk altı ayında oluşan 9.17'lik enflasyon farkı da eklenince zam oranı 8.67 oldu. Maliye Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre ise memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan temmuz zammı yüzde 8.65 olarak gerçekleştirildi.

2019 OCAK MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memurlar maaşlarına yılda iki kez olmak üzere toplu sözleşmeye ek enflasyon farkı ile zam alıyorlar. Geçtiğimiz temmuz ayında 8.65 oranında zamlanan memur maaşları için yeni yıl zammı oranları TÜİK tarafından açıklanacak yıl sonu verilerine göre belli olacak. Yüzde 4 oranındaki toplu sözleşme zammı ile beraber ek enflasyon farkı alacak olan memurun maaşına gelecek zam bu şekilde netleşecek. Kasım ayında TÜFE oranı yüzde 1,44 düştü. Kasım sonu itibariyle yıllık TÜFE oranı, yüzde 21,62'ye geriledi. Bir önceki enflasyon rakamında bu oran yüzde 25,24'tü. Temmuz-Kasım dönemindeki TÜFE artışı ise yüzde 10'u aştı. Böylece temmuz ayında yüzde 3,5 oranında zam alan memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele 7 puanın üstünde bir enflasyon farkı zammı imkanı doğdu. Memura gelecek olan zam yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek yüzde 3,5'u aşan enflasyon farkı ile beraber ortaya çıkacak. 2018 yılının son altı ayının ilk beş ayında enflasyon 10,64 çıktı. Buna göre şimdiden memura yüzde 7,14 enflasyon farkı zammı oluştu. Bu rakama ek yüzde 4 toplu sözleşme zammı da dahil olunca ocak zammı 11,14'e dayandı. Bu rakam Aralık enflasyon verilerinin eklenmesi ile beraber ya artacak ya da azalacak.

Maaş zamlarının oranları memurların kıdemlerine göre değişiklik arz ediyor. 208 TL ile 1.182 TL arasında değişecek olan oranlarda aktif memurun en düşük maaşı 3.133 TL'den 3.341 TL'ye yükselirken, mevcut görevde olan memurun zam miktarı 1.182 TL olarak gerçekleşecek.

Kasım ayı enflasyon rakamları için buradan öğrenebilirsiniz.