Engelli öğretmenler seslerine ses olunsun istiyor

Engelli öğretmenler seslerine ses olunsun istiyor
Ülkemizin öğretmen atamalarıyla ilgili bir başka kanayan yarası da Engelli öğretmenlerin atanma  talepleri. Gerek sosyal medya, gerekse kamuoyu ve basında ses getirmeye devam eden, atama isteklerini tekrarlayan engelli öğretmen adayları, 500 atamanın yeterli olmadığını ifade ediyor. 

Fuat KIZMA-MARDİN

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığının Toplamda 2511 engelli öğretmen adayının  500 tanesine atama yapacak  olması engelli öğretmenlerimiz arasında büyük bir hayal kırıklığıyla karşılandı. Halbuki atama bekleyen öğretmen adayları, sayılarının çok az olduğunu belirterek "Hükümetimiz isterse sayıyı artırabilir böylelikle tüm arkadaşlarımız  zor şartlar altında bitirdikleri okullarının hakkını çalışarak ve üreterek  verebilirler" dedi.

Kendileri hükümetten ve Milli Eğitim Bakanından bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini ve yaşanan hak kayıplarının önüne geçmek için mesleklerini icra etmek istediklerini belirtiyorlar. Engelli bir öğretmen adayımız ise;  "Artık işe yaramak ve toplumda üretken olmak istiyoruz. Bizler eğitim aldığımız okulları engellerimize rağmen zor şartlarda bitirdik, meslek aşkıyla eğitim ordusuna katılmak  istiyoruz. Bunun için bir an önce siyasilerimizin bizlerle ilgili adım atmasını ve müjde vermesini talep ediyoruz Gözümüz kulağımız Milli Eğitim bakanımızın atama sayısını artırmasında  ve engelli öğretmenlerin taleplerini yerine getirmesinde, Sayın bakanımız bu konuda tüm atama bekleyen  öğretmen adaylarımızın sesi olur umarım" dedi.

Engelli öğretmenlerimiz önümüzdeki süreçte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un atacağı adımları merak ediyor.

İlgili Haberler