Engin Özkoç: Bu bütçe şehit yakınları için toplanan paralara göz dikmiştir

Engin Özkoç: Bu bütçe şehit yakınları için toplanan paralara göz dikmiştir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 15 Temmuz şehitleri ve Vodafone Park terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için toplanan yardım paralarını hatırlatarak, "Bu bütçe, Türkiye’nin bütün kaynaklarını bitirdikten sonra, gözünü şehit yakınları için toplanan yardımların parasına göz dikmiştir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un bütçe komisyonunda şehit yakınları için toplanan yardım paralarının fonda tutulması açıklamalarına dair konuşarak, 'şehit babasınından satılık ev' ilanını gösterdi. Özkoç, AKP iktidarının şehit ailelerinin parasına göz diktiğini belirterek, "Bu bütçe, artık şehitlerimizin parasına göz diken, onların parasının üzerine çöreklenen bir iktidarın bütçesidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Bütçe komisyonunda 15 Temmuz şehitleri ve Vodafone Park terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için toplanan yardım paralarını sordukları gerekçesiyle, AKP'li vekiller tarafından saldırıya uğradıklarını söyleyen Özkoç, "CHP, AKP Grubunun saldırısına uğradı. Niçin? Şehit paralarını sorduğumuz için. Niçin? Toplanan yardımların neden şehit ailelerine dağıtıldığını sorduğumuz için. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütün AKP’li vekiller ayağa kalktılar ve CHP’li milletvekillerinin üzerine yürüdüler. Biz ağzımızdan çıkan tek sözcük, hep birlikte ‘Şehit yakınlarının parasını verin’ oldu. Peki bizim içimiz neden bu kadar yanıyor ve bu olayın gerçekleri nedir. Bakın, değerli arkadaşlarım. Daha önceden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, genel kurulda aynı kayıtlarda şöyle demiş. “Para vakıfta, vakıf da adresinde” demiş. Şimdi burada para vakıfta, vakıf da adresindeyse, biz vakfın adresine gittik. Vakıf orada yoktu. Peki bu para kendisine nerede diye sorduğumuzda, gösterdiği tepki nedendir. Biz bu soruyu genel kurulda sorduğumuzda bize verdiği cevap ‘vakıfta’" ifadelerine yer verdi.

"HANGİSİ GERÇEK, HANGİSİ DOĞRU?"

Bakan Selçuk'un bütçe komisyonundaki açıklamalarına da değinen Özkoç, "Bütçe komisyonunda da demiş ki arkadaşlar, kampanya için toplanan 310 milyon lira nemalandırılarak, şu anda 330 milyon liranın üzerinde bir para tek hazine uygulaması kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşrif Fonu altında duruyor. Şimdi biz bu bakanımıza soruyoruz, diyoruz ki, bütçe komisyonunda siz bu para fonda duruyor diyorsunuz. Burada hazinede duruyor diyorsunuz. Hangisi gerçek? Hangisi doğru?" dedi.
 

"ŞEHİT AİLELERİNİN UĞRADIKLARI ZARARI BİLİYOR MUSUNUZ?"

Özkoç, şehit aileleri için toplanan paraların verilmemesinden dolayı ailelerin yaşadığı zorlukları hatırlatarak, "Biz de şunu soruyoruz. Şehitlerle ilgili toplanan parayı vermemenizden dolayı şehitlerin uğradığı zararı biliyor musunuz? Bakın arkadaşlar, bu haberlerde çıktığı için söylüyorum. (Şehit babasının, satılık ev ilanının önünde durarken ki fotoğrafını gösteriyor) Şehit babasından satılık ev diye ilan vermiş, ve önünde de kendisi duruyor. İşte sizin, yardım parası için toplanan paraları üç buçuk yıldan beri kendi uhdenizde, bütçede tutup, bu parayı hak edenlere vermemenizin sonucu. CHP işte bunun için mücadele ediyor. CHP şehit yakınlarının hakkı için mücadele ediyor. Peki, bu polislerden sorumlu olan, onların bir bakıma başında duran, lideri olan İçişleri Bakanı bu şehitlerimizin hakkıyla ilgili neden bir tek kelime söylemiyor. Aile ve Çalışma Bakanı, bu paranın nerede olduğunu farklı yerlerde söylemleriyle izah etmeye çalışırken, AKP'li vekiller, CHP vekillerine neden saldırıyor? Şimdi çok açık ve net söylüyorum. Bu bütçe, Türkiye’nin bütün kaynaklarını bitirdikten sonra, gözünü şehit yakınları için toplanan yardımların parasına göz dikmiştir. Bu bütçe, artık şehitlerimizin parasına göz diken, onların parasının üzerine çöreklenen bir iktidarın bütçesidir. O yüzden CHP, toplanan bu paraların bu mağdur ailelere ulaştırılması için mücadelesine devam edecektir. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyenlerin, şehitlerimize sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler