EPDK'dan elektrik borçlarıyla ilgili flaş karar. Bu abonelerin elektriği borcundan dolayı kesilemeyecek

EPDK'dan elektrik borçlarıyla ilgili flaş karar. Bu abonelerin elektriği borcundan dolayı kesilemeyecek
EPDK'dan elektrik kesintisi ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Karara göre 65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü kesilmeyecek.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramların bir önceki gününde, yani arifesinde, elektrik kesme işlemi yapılamayacak. 65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek.” dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek. Mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramların bir önceki gününde yani arifesinde- elektrik kesme işlemi yapılamayacak. Bir inşaat bittiğinde, elektrik altyapısını hazır hale getirmeyen dağıtım şirketine ceza verilecek. Kesinti sayı ve sürelerinde iyileştirme yapamayan elektrik dağıtım şirketlerine ceza verilecek.