Erdoğan: "ABD'nin elektronik ürünlerine boykot"

Erdoğan: "ABD'nin elektronik ürünlerine boykot"
ABD ile yaşanan krize değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) sempozyumunda önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'nin elektronik ürünlerine boykot çağrısında bulunan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Son günlerde yaşanan hadiseleri bu çerçevede değerlendiriyorum. Türkiye'ye yönelik açık bir saldırı var. Eskiden bu saldırılar daha kapalı yapılırdı, şimdi doğrudan üzerimize geliyorlar. Bunlara karşılık ekonomik ve siyasi tavırla karşılık verilir. Ekonomik olarak tüm tedbirleri aldık, gerekli cevabı veriyoruz. Yapabileceğimiz ikinci ve asıl önemli husus siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır. Maruz kaldığımız saldırının ekonomiyle ilgisi yoktur, bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor. Cari açık, faizler, enflasyon başta olmak üzere çözmemiz gereken bazı sorunlar var.

Kamu borç stoğunun milli gelire oranında Avrupa'nın en iyilerindeniz. Ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor. Dünyada örnek gösterilen turizmde patlamaya yaşayan ülke konumundayız. Savaşa mı girdik, işgale mi uğradık, siyasi veya sosyal kaos mu yaşıyoruz? Bu soruna her zamanki klasik bakış açısının dışında bakmak zorundayız."

"BİZ BOYKOT UYGULAYACAĞIZ"

"Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. En güzel cevap işimize 4 elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz."

İlgili Haberler