Orhan Uğuroğlu: SADATçılar iyot gibi açıkta kaldı

Orhan Uğuroğlu: SADATçılar iyot gibi açıkta kaldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'SADAT'la alakam yoktur' dedi. Gazeteci Orhan Uğuroğlu'nun konuyla ilgili paylaşımı dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Erdoğan bugünkü grup toplantısında "SADAT''ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam yoktur" açıklaması yaptı.

SADAT''ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, Afrin Harekatı sırasında Erdoğan''ın başkanlığında gerçekleşen güvenlik zirvesinde yer almıştı. Erdoğan''ın danışmanlığını da yapan Tanrıverdi, "Mehdi gelecek" çıkışının ardından Ocak 2020''de istifa etmişti.

Orhan Uğuroğlu''nun konuyla ilgili TikTok hesabından yaptığı "Erdoğan diyor ki ''SADAT''la yakından uzaktan alakam yoktur'' peki ne oldu SADATçılar dımdızlak, iyot gibi açıkta kaldınız mı? Hadi Bakalım" açıklaması dikkat çekti.  

SADAT NEDİR?

SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ismiyle Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş olan şirketin ana sözleşmesi 2012 yılında tescil edilmiştir. Şirketin ana sözleşmesinde, şirketin amacı, ‘Uluslararası alanda savunma danışmanlığı, güvenlik güçlerinin organizasyonu, güvenlik güçlerinin eğitimi, güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyacağı kıyafet ve yiyeceklerin ilgili ülke, Türkiye ve üçüncü ülkelerden üretimi, alış-satış, tedarik ve temini için ihaleler açmak, ihalelere girmek, teklifler vermek, teklifler almak, ithalat ve ihracat yapmak’ olarak ifade edilmektedir. Şirket, ana sözleşmesine göre her nevi av silahı, ateşli ve ışınlı silah ve bu silahlara ait mermi ve fişeklerin ve bu amaca uygun her türlü hizmet ve malzemenin temini, toptan ve perakende alım satımını, ithalat ve ihracatını pazarlayabilmekte, eğitimini verebilmekte, açık ve kapalı özel atış poligonları yapıp, işletebilmekte, MKE bayiliği alabilmekte, silah parçaları alıp satabilmekte, uluslararası alanda taşeronluk yapabilmektedir.

İlgili Haberler