Erdoğan Bayraktar: Bağımsız bir savcı araştırsın, Yüce Divan'a gitmekten korkmam

Erdoğan Bayraktar: Bağımsız bir savcı araştırsın, Yüce Divan'a gitmekten korkmam
17-25 Aralık dosyasıyla ilgili açıklamalarıyla gündem olan Erdoğan Bayraktar, bu kez gazeteci - yazar Fikret Bila’ya konuştu. Bayraktar, "Bağımsız bir savcı araştırsın, Yüce Divan'a gitmekten korkmam." ifadelerini kullandı.

1725 Aralık soruşturmaları ile ilgili "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur" diyen Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir açıklama daha yaptı.

Gazeteci - yazar Fikret Bila, Bayraktar''la birkaç gün önce yaptığı görüşmeyi Halk TV yayınında şöyle anlattı:

"Sayın Bayraktar iki nokta üzerinde duruyor. Birincisi; ''Benim para pulda işim yok. İmar işleri yapmışsam, yasaya aykırıysa mahkeme iptal eder'' diyor. Yani ''ben rüşvet almadım. Para almadım. Aynı kefede bir insan değilim. Bu benim için çok önemli. Benim 8 yıldır boğazımda bir düğüm var. Ne içersem içeyim bunu yutamıyorum, sindiremiyorum içime'' diyor.

O nedenle bir tarafsız savcı istiyor. ''Mutlaka bu dosya incelensin, eğer gerek görürlerse Yüce Divan''a gitmekten de korkmam'' diyor. Yani bunu bir onur meselesi haline getirdiğini ifade etti."

Bayraktar daha önce de Gazeteci Altan Sancar''a açıklamalar yapmış, "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" demişti.

"Reis, sayın cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı" ifadelerini kullanan Bayraktar, ilerleyen günlerde ise geri adım atmış ve sosyal medya üzerinden yaptığı son paylaşımında "Tapeleri ve teknik takip tutanaklarını tarafsız gözle okuyan herkes, dosyanın ne kadar boş olduğunu ve ne kadar zalimce hazırlandığını anlayacaktır" demişti.

İlgili Haberler