Cemil Çiçek’ten Saray’a bir aykırı çıkış daha

Cemil Çiçek’ten Saray’a bir aykırı çıkış daha
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın laiklik tartışması yaratan sözlerine bir tepki de AKP’nin önemli isimlerinden Cemil Çiçek’ten geldi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Çiçek dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’ten tartışmaların odağındaki Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a üstü kapalı olarak tepki gösterdi.

Erbaş’ın sözlerinin ardından başlayan laiklik tartışmalarına değinen Çiçek, "Sonuç getirecek bir tartışma değil. Durup dururken bir sorun oluşturmanın, seçim yaklaşmışken bazı seçmeni uzaklaştırmanın bir anlamı yok” dedi.

Bir süre önce AKP’li Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık sürecine dair yaptığı çıkışa hak veren Çiçek Halk TV yazarı Fikret Bila, Çiçek''le laiklik tartışmalarını konuştu. Fikret Bila’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Çiçek, laiklikle ilgili son tartışmaları nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruma “yararlı ve sonuç getirecek bir tartışma olarak görmediği” yanıtını verdi ve gerekçelerini şöyle açıkladı:

"Türkiye’nin birçok meselesi varken, durduk yere böyle bir tartışma yapılmasını yararlı ve pratik açıdan anlamlı bulmuyorum. Bizim laiklikle ilgili bir sorunumuz yok. Laiklikte bir tereddüt yok. Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili de bir sorunumuz yok. Kaldı ki, gerek Cumhur İttifakı’nın gerek Millet İttifakı’nın Meclis’te anayasa değişikliği yapacak bir çoğunluğu da yok. Bu durumda böyle bir tartışmayı yürütmenin anlamı ve pratik bir sonucu yok. Ayrıca henüz partilerden biri ortaya birinci maddesinden yürürlük maddesine kadar hazırlanmış bir anayasa taslağı metni de ortaya koymuş değil. Hangi metin üzerinden tartışacaksınız?"

"SEÇİM YAKLAŞMIŞKEN SEÇMENİ UZAKLAŞTIRMANIN BİR ANLAMI YOK"

Çiçek, tartışmayı pratik açısından anlamsız kılan bir diğer faktöre de şöyle dikkati çekti:

"Şimdi bir ittifak içindesiniz. Cumhur İttifakı’nın içinde olan MHP’nin görüşü var. MHP için anayasanın ilk 4 maddesi kırmızı çizgi. Bunu ilân etmiş bir parti ile ittifak söz konusu. MHP’nin bu tutumunun pratikte bir anlamı var. Laiklik konusunda bir tereddüt de olmadığına göre sonuç getirecek bir tartışma değil. Durup dururken bir sorun oluşturmanın, seçim yaklaşmışken bazı seçmeni uzaklaştırmanın bir anlamı yok."

İlgili Haberler