Erdoğan: "Bir gece ansızın gelebiliriz"

Erdoğan: "Bir gece ansızın gelebiliriz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'daki Ombudsmanlık Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Irak'ın kuzeyindeki referandum için açıklamada bulundu.

Peşmergenin sözde bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedi.

Erdoğan'ıun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin referandum kararı ülkenin içinden geçtiği durum göz önüne alındığında buram buram fırsatçılık kokan bir girişimdir. Bu referandum kabul edilemez. En sıkıntılı anlarında yanlarında olduk.Bölge sadece bir aşiretin yaşam alanı değildir. Referandum sonucuna bakmasızın yok hükmündedir, gayrimeşrudur. Silopi'de silahlı kuvvetler boşuna gerekli adımları atmadı. Şu an İran aynı durumda. Sınırlardan şu an sadece Irak tarafına geçişe izin var. Bu hafta içinde diğer adımları da açıklayacağız. Giriş- çıkış kapatılacak. Bundan sonra Kuzey Irak  Yönetimi bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak, satacak. Vana bizde. Kapattığımız an o iş de bitti. Sınırlarımızda terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz, bunlar onlar için kuru birer rüya. Asla izin vermeyiz, bir gece ansızın gelebiliriz, geliriz."

“VANA BİZDE. VANAYI KAPATTIĞIMIZ ANDA O İŞ DE BİTTİ”

Şu anda İran aynı durumda. Hava kuvvetlerimiz aynı durumda. Sınırlardan şu anda sadece Irak tarafına geçişe müsaade var. Bu hafta içinde gerekli diğer tedbirleri de açıklayacağız. Bunlardan sonra giriş çıkış kapatılacak. Farklı tedbirler de var onları da açıklayacağız. Bakalım petrolünü nereye akıtacak. Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti. Devlet yöneten bütün bunları A’dan Z’ye düşünmek zorundadır. Bizler duygusal kararlar almadık. On düşündür bir adım attık. Bunları da uluslararası diplomasiyi işleterek yaptık.

“SURİYE’DE DE TERÖR DEVLETİ KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Şu anda Kuzey Irak yönetimini İsrail’den başka tanıyan yok. Biz adımlarımızı kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz. K. Irak yerel yönetiminin bu adımdan geri adım atması şart. Olmazsa olmaz. Federal devlet, meclis zaten kabul etmiyor. Aynı şekilde Suriye’de de bir veya birden fazla terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Öyle PKK- YPG orada devlet kuracakmış, bunlar sadece kuru birer rüya.

İlgili Haberler