Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı uçağı ile seçim mitingine gitti

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı uçağı ile seçim mitingine gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler öncesi Kayseri’de düzenlediği mitinge Cumhurbaşkanlığı uçağı ile geldi. Erdoğan, miting alanına Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile gelirken, Erdoğan yol kenarında kendisini selamlayanlara 200 gramlık çay paketleri attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'de gerçekleştirdiği seçim mitingine Cumhurbaşkanlığı uçağı ile geldi. Mitingin düzenlendiği alana da yine cumhurbaşkanlığı otobüsüyle gelen Erdoğan yol kenarında kendisini selamlayanlara 200 gramlık çay paketleri attı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitingi için bugün Kayseri’deydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting için kente Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan uçakla geldi. Kayseri Havalimanı’nda resmi törenle karşılanan Erdoğan, buradan miting alanına yine Cumhurbaşkanlığı logosu taşıyan otobüsle geçti. Erdoğan, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yol boyunca kendisini selamlayan vatandaşlara 200 gramlık çay paketleri attı. Erdoğan, miting alanında yaptığı konuşmanın ardından da size birer paket keyif çayı veriyorum diyerek aynı çay paketlerinden mitinge katılanlara da dağıttı.

cumhur-1_16_9_1551012791.jpg

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eski Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKP Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları da katıldı. Miting alanını dolduranların alkışları eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin şarkısına eşlik etti. Erdoğan, “Erciyes’e yaslanan, tüten soylu ocağımsın Kayseri. Bir nadide çiçeğimsin Kayseri. Dağıyla, üretimiyle, ticaretiyle, sanayisiyle ve en önemlisi Türkiye’nin iftiharısın Kayseri. Seni yürekten selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı.

‘ŞU REZİLLİĞİ GÖRÜYOR MUSUNUZ?’

Mitingde Savaş Ay’ın 1993’de hastanelerde yaptığı sağlık haberleri sinevizyonla alana yansıtıldı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Şehir hastaneleri yaptık. Bu hastanelerimiz gerçek şifahane oldu. Bay Kemal SGK Genel Müdürü olduğunda bu hastanelerin durumu neydi ? Sağlam girersin hasta çıkarsın. Şimdi durum öyle değil. Artık ilçelerimize varana kadar hastane yapıyoruz. Bizim milletimiz bunlara layık. Bay Kemal’in SGK Genel Müdür olduğu zaman Savaş Ay’ın yaptığı programı görüyorsunuz. Kullanılmış galoşları bile bu millete satıyordu Bay Kemal. Şu rezilliği görüyor musunuz? Bay Kemal sen böylesin. Ben bunları artık konuşmaktan bıktım. Milletime havale ediyorum” diye konuştu.

‘ZATEN İTTİFAK İÇİNDEYDİK’

Türkiye’de siyasetin mecrasını toptan değiştirerek, ittifakları seçim öncesine aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Milletimiz sandığa gittiğinde kimin kiminle birlikte yol yürüdüğünü biliyor, görüyor, kararını ona göre veriyor. Türkiye’yi bu noktaya, ülkemizin son 5-6 yılda yaşadığı hadiseler kaçınılmaz olarak getirmiştir. Yönetim sistemimizin değişmesi bu sürecin bir neticesidir. AK Parti olarak MHP ile Cumhur İttifakı’nı kurduk. Aslında bu ittifakın temelleri, çok daha gerilere uzanır. Biz kardeşlerimizle Çanakkale ve Yemen türkülerini hüzünle söylerken, Necip Fazıl’ın, Arif Nihat Asya’nın, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okurken, zaten ittifak içindeydik. İstiklal Marşımızı en gür seda ile aynı hissiyatla, aynı kararlılıkla okuyorduk. Bölücü terör örgütüyle yaptığımız mücadelede, bu ittifak adı konmamış olsa da hep vardı. Hak ve özgürlükleri genişletilmesi, özellikle de başörtüsü konusunda Meclis’te yaptığımız çalışmalarda, Anayasa değişikliklerinde yine Cumhur İttifakı vardı. Hatırlarsanız, ‘411 el kaosa kalktı’ manşeti atmışlardı. İşte o 411 el, aslında ne diyordu, ‘Cumhur İttifakı’ diyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimini 367 garabetiyle kaosa çevirmeye çalışanların oyununu yine aynı ittifakla bozduk. Elbette bazı konularda sıkıntılar olmuş olabilir, aştık. Ama ne diyorum? ‘Biz, Cumhur İttifakı’nı pazara kadar değil, mezara kadar kurduk’ inşallah. Bunu 15 Temmuz´da gördük, aynı şekilde 7 Ağustos´ta Yenikapı Ruhu olarak yine gördük.” Erdoğan, konuşmasının ardından Kayseri’de belediye başkan adaylarını tanıttı.