Erdoğan: "Devlet yönetmekle aşiret yönetmek aynı şey değil..."

Erdoğan: "Devlet yönetmekle aşiret yönetmek aynı şey değil..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizde yakılan her ateş gibi inşallah bu da bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Peşmerge yönetimi tarafından gerçekleşen referandum konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimi ile adeta kendini ateşin ortasına atıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte İsrail'in Mossad'ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi. Yeni Lawrence'ler bu defa başarılı olamayacaklardır bunu bilmenizi istiyorum" diye konuştu. 
 

"ONDAN DOLAYI SIKINTIYA DÜŞERİZ"

Kim sizin bağımsızlığını kabul ediyor? Kosova ne günden ne güne, şu ana kadar 114 ülke Kosova’nın bağımsızlığını kabul etti. Biz şu anda İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanıyız, tanıyın diyoruz. Bu ülkelerden bile Kosova’nın bağımsızlığını hala tanımayan ülkeler var.

Dedim ya, bazı yerde bütünleşiyoruz bazı yerde ayrışıyoruz. İşte Kosova Müslüman ama yok işte şurada şu var ondan dolayı sıkıntıya düşeriz” Bu tür saçma sapan bahanelerle karşı çıkan var.

"BARZANİ YÖNETİMİ KENDİNİ ATEŞE ATTI"

Şimdi Kuzey Irak’ta da otur oturduğun yerde ya. Başındasın, para pul her şeyin var, petrolün var. Rahat dur yok. 350 kilometre sınırın var bizimle konuştun mu? Yok. İran’la konuştun mu? Yok. Yerel yönetimle konuştun mu? Yok.

Barzani yönetimi kendini ateşe attı. Bu bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar

İşte devlet yönetmek bir aşiretin reisi olarak iş çözmekle olmuyor. Kendisine de bu noktada herhalde çok ciddi teşvikler oldu. Maşallah yüzde 92 de kabul görmüş, yüzde 72 katılım varmış.

Bu bizi teğet geçecek ama birilerinin canını fena yakar.

İşte Türkmenlere orada zulmediyorlar. Onların haklarını hukuklarını göz önünde bulundurmuyorlar. Öbür taraftan da “biz devlet olacağız” Bugün Kuzey Irak’taki gelişmelere sert tepki veriyorsak tek sebebi başta Kürtler olmak üzere, Arapların Türkmenlerin iyiliğini istediğimiz içindir. Tüm ikazlarımıza rağmen ısrarla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır.

Bugün bir gazetede okudum, “Biz İsrail bayraklarından haberimiz yoktu” diyor yetkililerden biri. Ben Türkiye’den görüyorum da sen Kuzey Irak’ta nasıl görmüyorsun? Yeni Lawrence’ler bu defa başarılı olamayacaktır bunu bilmenizi istiyorum.

İlgili Haberler